VÆR VARSOM: Det lønner seg å holde seg unna uautoriserte oppfordringer til å oppdatere, og kun installere oppdateringer fra produsentens websider eller oppdateringstjenester.

Se opp for falsk Flash-oppdatering

En falsk oppdatering søker etter hardware-enhetene dine. 

Publisert Sist oppdatert

Det er dukket opp en falsk oppdatering til Adobe Flash. Denne går på jakt i nettverket ditt, og må ikke installeres. Dette er nemlig en ondsinnet tyv som er på søken etter hardware-enhetene dine.

Den skadelige koden plasseres på computeren via domener som annonseres via skadelige bannere og Blackhat SEO-teknikk.

Dette forteller sikkerhetsfirmaet CSIS, som har analysert innholdet i den falske oppdateringen.

Hvis du ved et uhell eller i et uoppmerksomt øyeblikk skulle komme til å installere den skadelige koden på maskinen vil den skanne etter enheter på det lokale nettverk ditt og forsøke å skaffe seg adgang til disse.

I bakgrunnen vil kode gjennomsøke nettverket ditt for aktive enheter som Apple-produkter, SmartTv og routere.

De aktive enhetene samles i en liste som programmet deretter bruker for å forsøke å skaffe seg adgang til ved å gjette passord og brukernavn til enhetene.

Koden inneholder også en lang liste av standard-brukernavn og passord, som den forsøker å logge seg inn med via enhetens web-brukerflate.

Skanningen leter blant annet etter enheter med følgende søkeord: Dlink, Apache, Cisco, Asus, Apple, Logitech, Samsung og Xbox, forteller CSIS.

Ved positiv identifikasjon vil den falske oppdateringen ta i bruk de medfølgende brukernavnene og passordene til å logge seg inn på enheten. Enheter kan dermed eksempelvis utnyttes i forbindelse med botnet og DDoS-angrep.Informasjon om åpne enheter med tilhørende brukernavn og passord sendes videre til en IP-adresse i Russland.

For å unngå den falske pakken skal du kun installere oppdateringer fra original-produsentenes websider eller via dere oppdateringstjenester og altså holde deg unna uautoriserte oppfordringer til å oppdatere. 

Artikkelen er oversatt og hentet fra vår søsterpublikasjon Computerworld.dk.