Sendte spionvare til ansatte

Sendte spionvare til ansatte

Et svensk selskap sendte spionprogram ut til de ansattes pc-er. Kort tid etter fikk en person sparken.

Programmet gjorde det mulig å overvåke lynmeldinger, epost og nettsurfing. Ifølge den sparkede mannen skal selskapet, et oversetterselskap på den svenske vestkysten, ha løyet og sagt at filen som ble sendt ut var en oppdatering for et antivirusprogram, skriver den svenske avisen Göteborgs-Posten (GP).

Overvåkingsprogrammet det er snakk om er fra selskapet Spectorsoft, som er en stor leverandør av spionprogramvare.

LES OGSÅ: Facebook stenger spionprogram

En journalist i GP har vært i kontakt med en ansatt i det ikke navngitte selskapet, som forteller hvordan både han og en kollega fikk sparken. Arbeidsgiveren skal ha henvist til lynmeldings-konversasjon han har hatt på sin jobb-pc. Den tidligere ansatte jobbet hjemmefra på en pc-en han hadde fått fra sin arbeidsgiver.

Selskapets ledelse innrømmer at spionprogramvare har blitt sendt ut til de ansatte, men benekter at dette har sammenheng med at personen fikk sparken.

Computersweden skriver at det ifølge det svenske Datatilsynet (Datainspektionen) er ulovlig å overvåke ansatte uten å informere om det.

LES OGSÅ: Se opp for disse!

Oppsigelsen av personen implisert ble etter forhandlinger mellom fagforeningen og selskapet – trukket tilbake. Mannen sa selv opp sin stilling med lønn under oppsigelsestiden.

Sikkerhet