John-Andrè Bjørkhaug er sjefskonsulent på sikkerhet i NTT Com Security. (Foto: Privat)

SERTIFISERT HVITHATT: John-Andrè Bjørkhaug er sertifisert penetrasjonstester og etisk hacker. Nå skal han sikre NTT Com Security sine kunder i ny jobb som sjefskonsulent for sikkerhetstesting. (Foto: Privat)

Sertifisert hvithatt til NTT Com Security

John-Andrè Bjørkhaug skal finne svaketer og sårbarheter hos kundene til NTT Com Security som nyansatt penetrasjonstester.

John-Andrè Bjørkhaug er en av norges kanskje høyest sertifiserte penetrasjonstestere. Nå er Bjørkhaug ansatt som sjefskonsulent for sikkerhetstesting hos NTT Com Security (tidl. Secode).

Bjørkhaug har lang erfaring med avanserte nettverks- og sikkerhetsløsninger. Han har blant annet jobbet med Scada-systemene hos Cern, og vært rådgiver og konsulent på sikkerhet i Combitech, Ikomm og Evry - for ikke å snakke om Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

Bjørkhaug kommer til ny jobb i NTT Com Security sist fra sikkerhetsselskapet Watchcom der han jobbet med penetrasjonstesting.

I en melding forteller han at han ser frem til å være med på å bygge selskapets sikkerhets- og testteam.

- Ved å jobbe tett på de aktørene i Norge som er mest utsatt vil jeg også videreutvikle egne ferdigheter og interesser innen sikkerhet, sier Bjørkhaug.

Bjørkhaug er i ferd med å fullføre mastergrad fra Høgskolen i Gjøvik ved siden av jobbem. Han har forøvrig tidligere også undervist i matematikk, fysikk og embedded systems ved høgskolen.

Av sertifiseringer kan nevnes Licenced Penetration Tester (L|PT) og Certified Ethical Hacker (C|EH) fra EC-Council, tilsvarende fra IACRB og en rekke Cisco-sertifiseringer.

Sikkerhet