Serverbombe mot Fannie Mae

Serverbombe mot Fannie Mae

En innleid Unix-konsulent ved Fannie Mae er anklaget for storstilet digital sabotasje.

35 år gamle Rajendrasinh Babubhai Makwana, en konsulent i selskapet Omnitech Systems, ble så rasende da konsulentselskapet hans mistet kontrakten med Federal National Mortgage Association, bedre kjent som Fannie Mae, at han i tidsluken før han ble stengt ute av systemet la inn oppkalling til et ekstremt ondsinnet skript, ifølge en skriftlig erklæring fra FBI, skriver Computerworld i USA.

Destruktivt

Det ondsinnede skriptet var konfigurert til å starte i morgen, lørdag, men ble ved en tilfeldighet oppdaget av en annen dataingeniør ved Fannie Mae. Hadde ikke skriptet blitt oppdaget, ville det slått av overvåkningsalarmer og logger, slettet root-passordet til Fannie Maes 4000 servere og deretter slettet all data og backup på de samme serverne ved å overskrive filene med nuller. Etter dette skulle skriptet slå av samtlige servere, slik at alle 4000 måtte slås på manuelt ved fysisk å besøke datasenteret. Prislappen for alt ville trolig ligge på millioner av amerikanske dollar.

Scrollet ned

Men det ble altså oppdaget da en dataingeniør i selskapet fant oppkallingen til det ondsinnede skriptet i bunnen av et skript som kjøres hver eneste dag. Omnitech-konsulenten hadde forsøkt å gjemme det ved å ha en hel skjermlengde med linjeskift før oppkallingen, og det var ren flaks at Fannie Mae-ingeniøren scrollet seg helt ned til bunnen av systemskriptet og fant oppkallet.

FBI fant frem til forfatteren bak det slemme skriptet via systemloggene til Fannie Mae, og ved å sammenligne filer den anklagede synderen hadde laget samme dag med midlertidige filer lagret på hans bærbare maskin.

Lang straff

Som indisk statsborger ble kausjonen satt til 100.000 amerikanske dollar mot at passet ble innlevert og at han ble bannlyst fra å bruke datanett og internett, bortsett fra i arbeid og for å kommunisere med familien i India.

Hvis dømt, risikerer konsulenten 10 år i fengsel.

Kommunikasjonsavdelingen til Fannie Mae ville ikke kommentere saken overfor Computerworld USA.

Les om:

Sikkerhet