Sikkerhet til mor

Sikkerhet til mor

Alt-i-ett-sikkerhetspakker er i vinden. Symantec tar sikte på å kapre størstedelen av markedet med sin nye løsning Norton 360.

Med slagord som ”Programmet du kan installere på din mors datamaskin” og ”Install and forget” har Symantec planer om å gjøre sikkerhet så enkelt som mulig. Den nye pakken, som har fått navnet Norton 360, skulle opprinnelig slippes i september i fjor, men selskapet innså at de hadde vært litt for rask på avtrekkeren.

Ifølge Symantec-sjef i Norge, Anders Lindqvist, er dette selskapets største lansering siden begynnelsen av 1990-tallet.

Store deler av systemet er kodet om, og målet er å kunne levere alt man trenger av sikkerhetsprodukter i én og samme pakke. Dette inkluderer blant annet antivirus, antispionvare, sikkerhetskopi og optimaliseringsverktøy. Med andre ord funksjonalitet som tidligere har vært tilgjengelig i pakkeløsningene Internet Security, Save and Restore og Systemworks. Antisvindelmekanismer og rootkit-beskyttelse er ellers blant de største nyhetene.

Reservekopi på nettet

Lindqvist hevder at trusselbildet har endret seg så radikalt i det siste, at det ikke lenger holder å ha installert antivirus og brannmur.

- Det nytter ikke å ha verdens beste antivirusprogram i dag så lenge du ikke har rootkit-beskyttelse, slår han fast.

LES OGSÅ: Symantec tredobler prisen i Norge

En annen nyhet er at det følger med to gigabyte med online lagringsplass for sikkerhetskopi. Lagringsplassen følger tidsrommet abonnementet er aktivt, og innholdet krypteres. Lagringskapasiteten kan økes for en viss sum i måneden. Sanntidssupport er også en del av pakken. Det vil si at man som bruker kan snakke med en supportperson over nettet i om det skulle oppstå problemer.

Et ankepunkt mot tidligere versjoner av Norton Internet Security har vært at løsningen stjeler mye ressurser. Ifølge sikkerhetsekspert Per Hellqvist er dette et av områdene selskapet har fokusert mest på, og han lover raskere oppstart, raskere oppdatering og redusert minnebruk. Prisen er 799 kroner. Dette inkluderer mulighet til å installere pakken på tre forskjellige maskiner.

Les om:

Sikkerhet