Sikkerhetsforskere får prøvekjøre Mac OS X Lion

Sikkerhetsforskere får prøvekjøre Mac OS X Lion

- Første gang Apple gjør noe sånt, sier Mac-hackeren Charlie Miller.

Samtidig som Apple i forrige uke lanserte nye MacBook Pro-modeller, slapp selskapet den første versjonen av Mac OS X 10.7 til utviklere.

Operativsystemet kommer i ferdig versjon til sommeren, ifølge Apple.

Les mer om hva som er nytt her:

iPad-inspirert Mac OS X Lion

Men det er ikke bare utviklere som får tilgang til forhåndsversjonen av Mac OS X Lion. Apple lar også sikkerhetseksperter få prøve løven, melder Cnet.

I et brev til et ukjent antall sikkerhetseksperter skriver Apple følgende:

- I løpet av kort tid vil du motta invitasjon til en forhåndsversjon av Mac OS X Lion. Ettersom du tidligere har meldt fra om sikkerhetsproblemer i Mac OS X, tenkte vi at du ville vært interessert i å ta en titt på dette. Den kommer med flere forbedringer på nettopp dette området.

Apple letter på sløret

Blant de inviterte sikkerhetsekspertene finner vi Dino Dai Zovi og Charlie Miller, som sammen har skrevet boken "The Mac Hacker's Handbook".

- Dette ser ut til å være et skritt i at Apple blir mer åpne og inviterer til mer dialog med eksterne forskere, skriver Dino Dai Zovi på Twitter, ifølge Cnet.

Apple har lenge blitt kritisert for måten de håndterer sikkerheten i OS X på. Særlig den manglende åpenheten har vært oppe til debatt.

Den berømte Mac-sikkerhetseksperten og -hackeren Charlige Miller sier at det er første gang Apple gir sikkerhetseksperter en sniktitt på kommende systemer.

- Såvidt jeg vet har de aldri nådd ut til oss på denne måten. Vi må heller ikke betale for det som alle andre. De har ikke akkurat ansatt oss for å hjelpe dem, men i det minste er det ikke en total isolasjon lenger, sier Charlie Miller.

Ingen store forventninger

Miller har for øvrig skrevet under på en taushetsavtale og kan dermed ikke snakke om hvordan sikkerheten blir i OS X Lion.

Ekspertene forventer forbedringer i neste versjon av Mac-operativsystemet , men tror ikke på innovative nyheter, ifølge Macworlds nyhetstjeneste.

- Jeg er sikkert på at vi får se forbedringer i Lion, kanskje til og med full støtte for ASLR, men det telles ikke som innovasjon i 2011, skriver sikkerhetsforsker Alexander Sotirov på Twitter.

Sikkerhet