Sikkerhetsguru til Steria

Sikkerhetsguru til Steria

Datakrimekspert Stein Møllerhaug blir seniorrådgiver i Steria.

Steria får nå inn allsidige Stein A. J. Møllerhaug i sine rekker. Han er ifølge selskapet journalist, dykkerinstruktør, forfatter av fire bøker om datakriminalitet og ikke minst en av Norges fremste datasikkerhetseksperter.

Den formelle bakgrunnen innen it-sikkerhet går tilbake til 1987.

– Da jeg begynte å jobbe med dette feltet var det totalt tolv hackere i Europa, og vi hadde relativt god oversikt over identitetene deres. Slik er det ikke lenger. Ifølge en FBI-rapport fra 2006 har enkeltgrupper innenfor organisert kriminalitet større inntekter fra it-kriminalitet enn fra prostitusjon og narkotika. Denne typen ulovligheter har utviklet seg til å bli blodig alvor, og det er snakk om mye penger, sier Møllerhaug i en pressemelding.

Fotball-parallell

Hans tittel vil være seniorrådgiver for IKT-sikkerhet, og hans jobb vil være å fortelle Sterias kunder om daglige risikoer. Møllerhaug sammenligner norske bedrifters it-sikkerhet med eliteserien i fotball.

– Norske bedrifters datasikkerhet er svært variert. De beste er flinke, har gjort en god jobb og spiller i eliteserien. Andre holder hodet lavt og spiller i 2. eller 3. divisjon. Noen har flaks, mens andre kan tape stort på manglende sikkerhet. Dersom du ikke oppdaterer sikkerheten på it-systemet jevnlig, har det kortere holdbarhet enn melken som står i kjøleskapet hjemme, sier han.

- God miljø

Steria har 19.000 medarbeidere i 16 land, inkludert 420 medarbeidere i Norge.

- Hovedgrunnen til at jeg valgte Steria er at jeg har fått anbefalinger av personer som jobber her om at det er en god arbeidsplass. Det er viktig med et godt miljø, også utover det faglige, sier han.

Les om:

Sikkerhet