Sikkerhetskrøll for Apple

Sikkerhetskrøll for Apple

En fersk studie utført av IBM avslører at Apple for andre år på rad topper listen over it-selskaper med de største sikkerhetsbristene.

Det ser ut til at Apple har en jobb å gjøre når det gjelder sikkerhet, skal vi tror den siste sikkerhetsundersøkelsen utført i regi av IBM. Her fremkommer det at Apple er det selskapet med de største sikkerhetsbristene. For andre år på rad topper maskin- og programvareprodusenten denne listen. Microsoft følger etter som nummer to.

Hvert år foretar IBM en undersøkelse hvor temaet er sikkerhet hos ulike it-selskaper. Studien går under navnet IBM X-Force, og har etter hva idg.se erfarer tatt for seg 4396 ulike sikkerhetsbrister som er oppdaget i løpet av første halvår 2010.

Apple på topp

Undersøkelsen avslører at Apple topper listen for andre år på rad når det gjelder flest sikkerhetsbrister.

- Apple sto for ikke mindre en fire prosent av alle sikkerhetsbrister i den aktuelle perioden, skriver IBM i forbindelse med studien.

Hullete Linux

Studien avslører også at Linux er det operativsystemet med flest sikkerhetshull i perioden. Det betyr imidlertid ikke at Linux er det minst sikre operativsystemet, siden sikkerhetsbristene som er oppdaget i Microsoft Windows er av mer alvorlig karakter.

Microsoft-hull mest alvorlig

Apples operativsystem etterfølger Linux når det gjelder antall sikkerhetshull. Dersom man kun regner med kritiske og alvorlige sikkerhetsbrister, går Microsoft rett til topps med hele 73 prosent av alle rapporterte brister.

Stadig flere sikkerhetsbrister

IBMs studie viser også at antall rapporterte sikkerhetsbrister har økt jevnt den siste tiden. I løpet av første halvår i år ble det registrert en økning på 36 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Sikkerhet