Sikkerhetstrusler i 2011

Sikkerhetstrusler i 2011

Nettverkssikkerhet blir et av de viktigste satsingsområdene i året som kommer, hevder Clavister.

Det svenske sikkerhetsselskapet Clavister har sendt oss en pressemelding der de presenterer sitt syn på de fem viktigste sikkerhetstrendene i år.

LES OGSÅ:

Applikasjoner truer sikkerheten

1. Nettverkssikkerhet blir enda mer komplisert. Vi beveger oss mot 4G, mobilitet og bruk av sosiale medier øker, og det blir stadig mer krevende å beskytte både privatpersoner og organisasjoner. Skiller mellom stasjonært og mobilt viskes ut. Tradisjonelle brannmurer er ikke lenger nok til å beskytte nettverk, og ny teknologi og nye løsninger kommer på markedet.

2. Nettkriminalitet blir mer prominent og vil i økende grad ramme velkjente merkevarer, noe som tvinger fram økt fokus på nettverkssikkerhet. Dette fører til at nettverkssikkerhet tar steget opp fra være en nisjeindustri slik tilfellet er i dag, og behovet for nettverkssikkerhet blir klart synlig.

3. Nettverkssikkerhet blir mer et forretningsspørsmål enn en teknisk diskusjon. Nettverkssikkerhet blir satt på agendaen i styreromsdiskusjoner, og det vil komme en bølge av fusjoner og oppkjøp i denne sektoren etter hvert som verdien av nettverkssikkerhet blir åpenbar.

4. Nettskysikkerhet og virtualisering vil forsette å skape blest i media og i teknologi- og bedriftskretser. Det blir åpenbart klart at virtuell- og nettskysikkerhet krever en spesialisert tilnærming, med spesialiserte løsninger.

5. IPv6 blir stadig mer populært, men som en teknologi som eksisterer parallelt med IPv4 i de nærmeste årene som kommer. Hvordan migreringen til IPv6-løsninger skal gjennomføres blir et av nøkkelpunktene når beslutninger skal tas.

LES OGSÅ:

TEST: Sikkerhetspakker - Funksjonalitet koster sekunder

- Disse forutsigelsene er basert på våre periodiske analyser av teknologi- og markedstrender, opplyser Clavister-sjef Peter Johansson.

Les om: