Sikkert for Mac og Windows-venner

Sikkert for Mac og Windows-venner

Antivirus er nødvendig også for MacOS. iAntivirus gjør dette på Mac-stilig vis.

Solid grunndesign av operativsystemet og lav popularitet har holdt MacOS relativt fri for sikkerhetstrusler som til stadighet rammer populære Windows. Men med økt popularitet ser både sikkerhetsbransjen og Apple selv at dette må endres. Spesielt for alle Windows-brukere som oppdager at Mac-plattformen er en angrepsplattform mot venner som bruker Windows.

Macworld i Australia har sett på et antivirusverktøy fr PC Tools, iAntiVirus 1.0 som tar MacOS på alvor framfor å porte en Windows-pakke til Mac-plattformen. Den er designet som en enkel database med kjente trusler mot Mac, og kjente Windows-trusler som bruker MacOS som angrepsbase. Denne basen er optimert for raske filskanninger. Testeren brukte en drøy time på å skanne 830 gigabyte med data første gang, og det er det lite å si på.

Det er en førstegenerasjonsversjon, og dette kommer til syne i valgene for skannetype, oppdateringsrutiner og tidfesting av rutinemessige sikkerhetsskanninger. Macworld kommenterer at løsningen på sitt beste gir helt basale muligheter, med de fordeler og ulemper det innebærer. Det er naturlig nok også en sanntidsskanneagent som kjører i bakgrunnen for å plukke opp risiko sånn til hverdags. Denne agenten gir ingen merkbar reduksjon i yteevnen til Mac-en.

Snedige tilleggsfunksjoner er en effektiv karantenefunksjon for mistenkelige file, og en historielogg som gir tilgang til endringer og revisjoner. Programmet er foreløpig gratis for den som ikke trenger brukerstøtte, mens bedrifter og hjelpesugne må betale 200 norske i året.

LES OGSÅ: Mener Apple lurer forbrukerne

Les om:

Sikkerhet