Sikre nettet på 1 - 2 - 3

Sikre nettet på 1 - 2 - 3

TIPS: Har du WLAN uten kryptering? Her er noen enkle steg for å øke sikkerheten.

Å sette opp trådløst nettverk som er 100 prosent sikkert er ingen enkel løsning, men har du bare plugget inn ruteren/basestasjonen rett fra esken uten sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste at du følger disse enkle tipsene .

Skift passord på ruteren

Det er enkelt å bytte ut standardpassordet på ruteren/basestasjonen. Dette hindrer at andre enkelt kan logge seg inn for å endre sikkerhetsinstillngene.

Skift navn på nettverket

Gi også det trådløse nettverket ditt ett nytt navn (SSID - Service Set Identifier). Et godt tips er å benytte et obskurt navn eller tilsynelatende tilfeldige tegn slik at det ikke er åpenbart hvem nettverket tilhører.

Å deaktivere at basestasjonen skal annonsere navnet på den trådløse sonen (SSID) kan gjøre det vanskelig for andre å finne nettverket ditt, men dette er ikke et tilfredsstillende sikkerhetstiltak ettersom en angriper med litt kunnskap likevel kan finne SSID-en.

Ta i bruk kryptering
Kryptering av forbindelsen mellom trådløs ruter/basestasjon og pc er et enkelt virkemiddel for å unngå at noen missbruker forbindelsen din og stjeler båndbredde fra deg. Styr unna alle varianter av WEP og bruk WPA eller helst WPA2.

Nøklene eller koden som her brukes til å kryptere datatrafikken endres fortløpende, slik at uvedkommende ikke greier å knekke koden før den er erstattet av en ny.

Koden er ikke det samme som passordet, det forblir det samme.

Passordet du bruker bør være minst 10 tegn langt og inneholde både store og små bokstaver, tall og andre tegn på tastaturet.

LES OGSÅ: Slik konfigurerer du ruteren

Ta kontroll på kortene.
Alle nettverkskort er utstyrt med en unik ID: MAC-adressen. Du kan sørge for at bare dine datamaskiner har tilgang til nettet om du oppgir ID-en på nettverkskortene du bruker i oppsettet på ruteren / basestasjonen.

Noen trådløse rutere har også mulighet for å slå av signalene på bestemte dager eller klokkeslett slik at nettverket ikke er tilgjengelig døgnet rundt. Du kan for eksempel konfigurere ruteren slik at den er avslått når du sover, for eksempel mellom mellom 01.00 og 07.00.

Husk hva du har gjort

Når innstillingene er gjort på routeren, må du huske å skrive ned informasjonen om nett og passord og lagre dette på et trygt sted. Få ting er mer irriterende enn å måtte resette ruteren og gjøre alt av instillinger på nytt bare på grunn av at du har glemt dette punktet.

LES OGSÅ: Sjekk wlan-et etter ferien

Sikkerhet