Sjokkfiks fra Adobe

Sjokkfiks fra Adobe

450 millioner pc-er med Adobe Shockwave Player kan inneholde en kritisk feil.

Adobe Systems har frigitt en sikkerhetsoppdatering for å tette hull i Shockwave Player. Ifølge selskapets blogg handler det om kritiske feil med høy sikkerhetsrisiko.

Shockwave Player viser innhold laget i Macromedia Director, som flerbrukerspill med høy ytelse, interaktive 3D-produktsimuleringer, underholdning på nettet og opplæringsapplikasjoner. Ved å bruke utvidelser kan utviklere utvide mulighetene i Shockwave Player til å spille av selvbygde programmer.

Avinstaller!

Adobe var ifølge Compuetreworlds internasjonale nyhetstjeneste ikke veldig ivrig å fortelle om detaljer rundt sårbarheten, men avslørte at det i teorien er mulig å bruke den til å installere ondsinnet programvare på en datamaskin.

Sårbarheten gjelder Shockwave Player version 11.5.0.596 og tidligere versjoner. Brukere bør avinstallere den gamle versjonen, og laste ned en 11.5.0.600-versjon, som er tilgjengelig fra selskapets nedlastingssenter.

Shockwave Player er installert på 450 millioner pc-er, ifølge Adobe.

LES OGSÅ:

Microsoft verre

Det var ikke Adobe selv som fant programvarehullet. Sikkerhetsselskapet Tippingpoint Technologies fikk informasjon om sårbarheten på sin nettside Zero Day Initiative, hvor de betaler for informasjon om kritiske programvarefeil.

I mai slet Adobe med alvorlige feil i flere produkter, som Acrobat, etter at hackere avslørte farlige sårbarheter. Selskapet har også startet med regelmessige sikkerhetsoppdateringer, som blant andre Microsoft. I første omgang vil Adobe slippe oppdateringer hver tredje måned, på samme tirsdag som Microsoft.

Men denne oppdateringen avviker allerede fra det ferske patch-regimet. Egentlig skulle selskapet vente til september før neste oppdatering. Selskapet har ikke gitt noen forklaring på avviket, men ifølge Computereworlds internasjonale nyhetstjeneste kan det ha å gjøre med at Microsoft tok alt for mye oppmerksomhet med sin rekordstore lappetirsdag.

LES OGSÅ:

Les om: