Skal overvåke Beijings gater

Skal overvåke Beijings gater

IBM skal installere sin mest avanserte overvåkingsteknologi i store deler av Kinas hovedstad under OL neste år.

Kameraene installert av IBM skal se etter alt fra bråkmakere til terrorister under de olymiske lekene. Det nye med systemet som installeres, er at kameraene ikke bare overvåker, men også er utstyrt med analyseverktøy som virker i sanntid.

Systemet er kalt Smart Surveillance System, eller S3. Ved hjelp av analysesverktøy indekseres digitale videoopptak. Når bestete aktiviteter eler mønstre blir fanget opp, utløses et varslingssystem i sanntid.

På denne måten kan sikkerhetsvakter varsles om bestemte områder som skal følges, eller eksempelvis om bestemte biler skal overvåkes på vei inn til og ut av en parkeringsplass.

Installeringen av S3 i Beijing er i full gang og skal være i full drift innen OL starter i august 2008, forsikrer Julie Donahue, direktør for sikkerhet og vakt-tjenester i IBM.

IBM holder på med å utvikle liknende systemer i deler av Manhattan i New York og i Chiicago, men er ikke i gang med den fysiske installeringen i disse byene, opplyser Donahue, som forteller at det bare er et år siden S3 var et rent forskningsprosjekt.

Les om:

Sikkerhet