Skal tjene penger på nye regler

Skal tjene penger på nye regler

Ipnett lanserer et nytt opptakssystem som skal hjelpe finansinstitusjoner å tilpasse seg endringene i verdipapirforskriften.

Regelendringen innebærer at banker, finansinstitusjoner og meglere er pliktig til å ta opp telefonsamtaler og sms i tilknytning til investeringstjenester.

Dermed ser selskapet sitt snitt til å lansere opptakssystemet Dialogsafe.

Haster

Ipnetts nye opptakssystem Dialogsafe gjør opptak av alle telefonsamtaler, mobilsamtaler og tekstmeldinger.

-Dialogsafe er en løsning der kundene kan beholde dokumentasjon av kundedialog på et sted og "in-house". Systemet fungerer uavhengig av operatør og sted, også i utlandet samtidig som man slipper å søke i flere arkiver. I tillegg er løsningen svært kundevennlig, mener Erlend Johansen i Ipnett.

Administrerende direktør Jan Søgaard i IPnett håper at mindre aktører ikke utsetter innføringen til siste liten.

- Med et komplett opptakssystem på plass ville det foreligget tilstrekkelig dokumentasjon slik at saken ikke ville bli trukket inn for rettsystemet, uttaler han i en pressemelding.

Støtter Iphone

Ipnett har allerede inngått avtaler med flere av landets meglerhus om implementering av løsningen.

- Ipnett er stolte over å presentere denne løsningen som tilfredsstiller både finansmyndigheter og datatilsyn. Den krever minimal investering i ny infrastruktur og kan integreres med de fleste digitale hussentraler og opptaksutstyr. Vi støtter allerede opptak på Iphone, Blackberry og Android-telefoner, og snart også Windows 7 Mobile, sier administrerende direktør Jan Søgaard i Ipnett.

Den nye regelendringen er innført for å hindre innsidehandel og trykke aktørene i forholt til muntlig ordre. Samtalene og meldingene må lagres i tre år.

Les om:

Sikkerhet