Skal vinne verden med tofaktor sikkerhet

Skal vinne verden med tofaktor sikkerhet

Encap satser i USA og Storbritannia med millioner fra Proventure.

Autentiseringsspesialisten Encap har annonsert en ny investeringsrunde ledet av Proventure Seed, en investor i norske tidligfase-selskaper med internasjonalt potensiale.

Med et syvsifret beløp skal investeringen hjelpe Encap å ekspandere internasjonalt, i hovedsak USA og Storbritannia. Det åpner i tillegg til å øke andeler her hjemme, melder selskapet i en pressemelding.

I det siste året har Encap tidoblet antall kunder i det europeiske markedet og leverer sine løsninger både til bank, betaling og enterprise. Kundelisten inkluderer Santander Consumer Bank Norge, Entercard og Sparebanken Vest.

- Encap er et selskap med potensiale til å endre dynamikken i et marked som vil være verdt fem milliarder dollar innen 2017, sier Herbjørn Skjervold, partner i Proventure Seed.

Multifaktorautentisering har fått en god del oppmerksomhet den siste tiden som resultat av fokus på og avsløring av digitale trussler.

- Multifaktorautentisering kombinert med risiko-profilering kan ansees som erstatning for brukernavn og passord, men den eksakte måten denne type sikkerhet blir levert på er fortsatt i spill, påpeker Skjervold.

- Det er en enorm etterspørsel etter alternative teknologier som kan dra nytte av mobilitet og sky-tjenester for å tilby sikkerhet som er bedre og samtidig mer brukervennlig og transparent for sluttbrukerne, Thomas Bostrøm Jørgensen, administrerende direktør i Encap.

- Vår visjon er å levere kompromissløs sikkerhet og brukervennlighet til brukere og brukersteder verden over og Proventure Seed vil hjelpe oss å realisere denne visjonen, avslutter han.

Les om:

Sikkerhet