Skepsis til sosiale medier

Skepsis til sosiale medier

Undersøkelse avslører stor skepsis til sikkerhet og kostnader ved bruken av sosiale medier.

Mcafee presenterte nylig funnene fra en global undersøkelse som tar for seg hvordan bedrifter ser på sine ansattes bruk av sosiale medier.

Undersøkelsen omfatter 1000 bedrifter i 17 land og viser at 50 prosent av alle bedrifter var bekymret for sikkerheten ved Web 2.0- applikasjoner som sosiale medier e-post, mikroblogging og fildelingsprogrammer. 60 prosent fryktet for at misbruk av slike medier ville skade ryktet til bedriften.

Store sikkerhetsutgifter

Nærmere 70 prosent innrømmet å allerede ha opplevd økonomiske tap som følge av sikkerhetsrelaterte hendelser i fjor.

Gjennomsnittlig var dette tapet på 11,6 millioner kroner, noe som totalt blir et tap på 6,4 milliarder for bedriftene i undersøkelsen.

Må velge strategi

- Web 2.0-teknologien påvirker alle aspekter ved hvordan bedrifter fungerer, forteller toppsjef George Kurtz ved Mcafee til IT-Bransjens nyhetstjeneste.

Han mener bedrifter må velge hvordan de skal håndtere utfordringen når slike teknologier øker i popularitet.

- Bedrifter kan enten tillate at de sprer seg uhindret, blokkere dem, eller omfavne dem og fordelene de fører med seg mens de behandler dem på en sikker måte, sier han.

Ser fordelene

Selv om organisasjoner i det store og det hele ser den potensielle verdien i Web 2.0- verktøy, er beslutningstakerne usikre på om og hvordan ansatte skal tillates bruk av slik teknologi på arbeidsplassen.

Bedrifter i Brasil, Spania og India er blant dem som lettest har tatt til seg bruken av Web 2.0-tekonolgi i arbeidet, forteller rapporten. Den svakeste integrering av de nye mediene fant man i Canada, Australia, USA og Storbritannia.

Les om:

Sikkerhet