Skremmende globalt virussamarbeid

Skremmende globalt virussamarbeid

Nettkriminalitetens internasjonalisering vil øke sikkerhetskostnadene.

Det er for lengst kjent at virus og annen destruktiv programvare skrives mer og mer på oppdrag for kriminelle. Men globaliseringen gir sikkerhetsselskapene nok en utfordring. Samarbeid mellom virusmakere over hele verden gjør at det blir vanskeligere og dyrere å stoppe virusangrep.

- Vi har grunn til å tro at kyberkriminelle, spesielt virusmakere og botnettoperatører, fra ulike regioner samarbeider for å gjøre angrepene mer effektive, sier Chris Boyd i FaceTime Labs til Computerworld UK.

Boyd er ekspert på botnett, en stor mengde med pc-er som noen tar kontroll over, til å stenge websider. Han mener virusmakerne i Kina og Europa kobles sammen for å øke kvaliteten på virus og dedikerte angrep mot spesifikke aktører.

Strengt politisk klima

Tidligere har det vært kontakt mellom grupper i USA, Europa og Latin-Amerika, men at kinesiske bander trekkes inn i spillet er en alvorlig forverring av situasjonen, mener Boyd.

- Det har hittil vært utenkelig at vestlige hackere samarbeider med kinesere, men vi ser en økende utveksling av koder. Vi ser at ting kommer ut av Kina som tyder på at de har blitt tipset av europeiske og amerikanske grupper, og omvendt, og vi tror dette er en utvikling som vil fortsette, sier Boyd.

Ifølge Boyd har kinesiske virusmakerne hittil operert med koder som var relativt lett å isolere for sikkerhetsseleskapene, men i det siste er feilene ryddet opp. Men opplysningene går begge veier.

- Virusmakerne i USA ønsker seg å lære kunsten å ikke bli oppdaget på nettet. Der har kinesere kommet ganske langt. Med Kinas politiske profil bør du være ekstremt forsiktig med ulovlige praksis, ellers havner du i fengsel i lang tid, sier Boyd.

Internasjonaliseringen av virus vil medføre at kostnadenr for sikkerhet vil øke ytterlige, mener Boyd.

LES OGSÅ: Skeptisk finne i kamp mot virus

Les om:

Sikkerhet