- Skuffet over Kripos

- Skuffet over Kripos

Kripos trakk seg fra møte om Datalagringsdirektivet, etter først å ha sagt ja til å komme.

På fredag holdes et informasjonsmøte om Datalagringsdirektivet på Kampen i Oslo. Blant de inviterte er Datatilsynet, professor i rettsosiologi Thomas Mathiesen, Elektronisk forpost Norge og politiet. Men politiet stiller ikke.

Kripos bekreftet først ovenfor arrangøren, nettstedet Datalagringsdirektivet.no, at de skulle møte.

- Vi fikk bekreftelsen for halvannen uke siden, etter at de hadde brukt lang tid på å bestemme seg. Det viste seg at Rune Fløisbonn ( leder for Kripos’ datakrimsenter, red.anm.) ikke kunne stille, men at politiadvokat Eirik Trønnes Hansen skulle komme, sier Simon Eriksen Valvik, som er en av grunnleggerne av Datalagringsdirektivet.no.

I midten av forrige uke fikk Valvik kontrabeskjed: Kripos ville ikke komme på grunn av prioritering av ressurser.

LES OGSÅ: Myndighetene unngikk direktiv-debatt

- Jeg syns det er synd at Kripos ikke stiller. Debatten blir jo ensidig. Selv om Datatilsynet skal forsøke å presentere direktivet så nøytralt som mulig, mangler det jo en stemme. Vi ble veldig skuffet, sier Valvik.

Kripos beklager at de ikke hadde mulighet for å stille på møtet.

- Vi sa nei av praktiske årsaker. Dette forklarte og beklaget jeg for arrangøren. De synes det var dumt og ba oss gjøre en ny vurdering. Det gjorde vi, men fant ingen som hadde anledning. Skulle vi deltatt måtte det være med noen som kjenner saken, og de hadde altså ikke mulighet, opplyser informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos til Computerworld.

LES OGSÅ: Stortinget inn i lagringsdebatten

Les om:

Sikkerhet