Skyggefull sikkerhetskopi

Skyggefull sikkerhetskopi

Virosafe får avtale med StorageCraft.

Panda-distributøren Virosafe melder at de har inngått distribusjonsavtale med StorageCraft Technology. StorageCraft leverer sikkerhetskopiteknologi basert på "snapshot" eller "shadow"-kopiering. Slike skyggebilder er en kopi av endringene i et system siden siste sikkerhetskopiering. Sammen med hovedkopien gir de en fullstendig sikkerhetskopi. Fordelen med denne type teknologi er at den er rask, kan gjennomføres hyppig og de kan gi valide sikkerhetskopier selv av åpne filer, som typisk kan være fra databasemiljøer.

- Ditt datatap blir aldri eldre enn femten minutter. Og vi kan bruke disse kopiene til å kjøre opp et tvillingsystem i et virtuelt miljø fra Vmware eller Microsoft uten lang nedetid, forteller Steinar L. Eriksson, norgessjef i Virosafe Norge.

Retter seg mot smb i første omgang

Virosafe starter salget av løsningene fra første september. To selgere og to i teknisk støtte er under opplæring for å kunne yte første- og andrelinje bruker- og kundestøtte. Av produktspekteret til StorageCraft peker noen produkter seg ut.

- Vi ser for oss at dette vil egne seg for smb-markedet, og har tro på en versjon for Microsoft Small Business Server. I tillegg er det en variant for desktop, som er aktuell for mobile brukere. Vi skal også ta i bruk en variant som er beregnet for teknikere og konsulenter kalt ShadowProtect IT, sier Eriksson.

ShadowProtect IT-verktøyet gjør det mulig å ta en sikkerhetskopi av et driftsmiljø/server som skal oppgraderes eller oppdateres. Kopien kan brukes til å sette opp en midlertidig virtuell tvilling som kan ta over tjenesten under oppgraderingen, eller brukes for å rulle tilbake et system om oppdateringen går sur. Kombinasjonen av skyggekopiering og virtuell støtte er også hovedfunksjonen i de fleste produktene fra StorageCraft. Kopiene kan få ekstra vern av passord og tre nivåer kryptering opp til AES 256.

- Vi så at det var et behov for en sikkerhetskopiløsning av dette slaget og dette klaffet med at StorageCraft ville ha distributør i Norge. Vi er optimistisk med hensyn til våre forhandlere, som ser ut til å skjønne mulighetene i denne produktfamilien. Utfordringen ligger i markedsføringen, sier Eriksson.

Han legger ikke skjul på at den nærmeste konkurrenten er Acronis, og at pris vil bli et viktig virkemiddel for å vinne markedsandeler.

Les mer: Tenårings-hacking brer om seg

Les om:

Sikkerhet