Skylagringstjeneste inviterer til hacking

Skylagringstjeneste inviterer til hacking

Klarer du å knekke krypteringen hos Tresorit?

Antallet tjenester som tilbyr lagring i skyen øker tilsynelatende for hver dag som går, men Tresorit skiller seg ut ved at de tilbyr kryptering før opplasting til serverne. Dette er noe konkurrenter som Dropbox ikke gjør.

De tekniske detaljene som Lifehacker har publisert, går ut på at filene krypteres med AES-256 før de lastes opp til skyen. I tillegg oppnås ekstra sikkerhet gjennom HMAC-autentiseringskoder som brukes på SHA-512 hasher før opplasting. De ferdig krypterte filene lastes i tillegg opp via TLS-beskyttede kanaler.

Utlyser konkurranse

Dette høres unektelig imponerende ut og selskapet har faktisk så stor tro på sin egen teknologi at de har utlyst en konkurranse som skal holdes 15. april, der den som klarer å hacke tjenesten vinner 10 000 doller.

Ulempen med Tresorit fremfor mange andre tjenester er at opplasting kan gå noe tregere. På pluss-siden tilbyr de typiske funksjonene som å dele mapper med andre og mulighet for å justere tilgangsrettigheter for hver enkelt bruker. Det bør nevnes at det finnes andre konkurrenter som tilbyr kryptering, som for eksempel SpiderOak og Wuala, men Tresorit ser ut til å være mer brukervennlig.

Tresorit tilbyr 5 GB gratis. I og med at tjenesten er i beta, har de ennå ikke annonsert priser for mer lagringsplass. Følger du linken til tjenesten via Lifehacker, får du imidlertid inntil videre 50 GB gratis.

Foreløpig finnes det bare klientprogramvare for Windows, men det loves støtte for Mac, Android og iOS innen juni.

Les om:

Sikkerhet