Slett alt på telefonen via sms

Slett alt på telefonen via sms

Nytt sikkerhetsprogram fra F-Secure sørger for at smarttelefoner kan låses eller slettes ved hjelp av fjernstyring.

En ny versjon av sikkerhetspakken Mobile Security 5 for mobiltelefoner, lar deg slette alt innholdet på en smarttelefon ved hjelp av en SMS, inkludert tekstmeldinger, bilder, videoklipp og e-post.

Ifølge pressemeldingen fra selskapet kan Mobile Security 5 kan også sørge for å låse en stjålet telefon ved hjelp av en tekstmelding og et passord, slik at informasjonen som ligger der ikke kan leses eller hentes ut.

En annen del av tyverisikringen fungerer ved at den låser selve telefonen idet det blir byttet SIM-kort i den, for deretter å sende informasjon om det nye SIM-kortet til et nummer eieren har oppgitt på forhånd.

Det ultimate sikkerhetstiltaket er å slette all informasjon fra telefonen, hvilket også kan gjøres ved hjelp av en SMS og et passord.

- Våre kunder i Norge blir stadig mer oppmerksomme på å beskytte personlig og sensitiv data på sine smarttelefoner. De nye tjenestene i F-Secures Mobile Security 5 sørger for at uvedkommende ikke får tilgang til det du har lagret på mobiltelefonen din, sier Dag Arne Jerstad, Norgesansvarlig for F-Secure.

I tillegg til tyverisikringen beskytter Mobile Security 5 også mot spionprogrammer som kan installeres på telefonen for å overvåke alle aktiviteter på den, som å lese SMS-er og e-poster og å lytte til eller ta opp samtaler.

Sikkerhetsløsningen kombinerer sanntids antivirusbeskyttelse med en brannmur for å gjøre telefonen sikker mot destruktiv programvare.

F-Secure Mobile Security 5 blir tilgjengelig for smarttelefoner med S60 versjon 3 i desember, og skal komme til Windows Mobile tidlig i 2009.

Sikkerhet