Sletter dataene

Sletter dataene

Å kunne være sikker på at dataene blir slettet en gang for alle, krever riktig verktøy. Vi har sett nærmere på Ontrack Eraser fra Ibas.

Ibas hevder at en av tre norske bedrifter sletter data ved hjelp av formattering, noe som ikke fjerner dataene skikkelig. For å være sikker på at dataene ikke kan hentes tilbake, er det nødvendig med sletteprogramvare som sletter mer enn kun innholdsfortegnelsen. Ontrack Eraser er en programvare som består av en sletteklient, en klientkonfigurator og en serverdel som heter Ontrack Eraser Network Server (OENS).

Lisenser og sletterapporter betjenes av en sentral server, og lisensene ligger på en USB-minnepinne som kan fylles opp av kunden. For frittstående pc-er benyttes en ekstra minnepinne som synkroniseres mot systemet. Lisenskonseptet går ut på at man kjøper for eksempel 50 slettinger, og etter vår mening går lisenskontrollen og kravet til USB-dongle ut over brukervennligheten her.

I Ontrack Eraser Software 3.0 konfigurerer man hvordan man vil at slettingen skal foregå. Det er mulig å velge mellom flere ulike måter å slette de aktuelle dataene på. Ibas anbefaler standard sletteprosedyre, men det er enkelt å velge andre prosedyrer som er godkjent av militære og offentlige myndigheter i Europa og USA.

Verktøyet byr ellers på rapporteringsmuligheter hvor man får oversikt over alle slettinger som er utført over nettverket eller fra frittstående pc-er. Klientdelen av løsningen fåes til både Linux og Windows. Linux sletteklienten kan slette eksterne harddisker, USB-, Firewire- og Flash-enheter og interne harddisker av typen IDE, ATA, SATA og SCSI. Windows-klienten kan slette eksterne harddisker av typen USB, Firewire og Flash-enheter. Prisen for 50 slettinger koster 3 689 kroner, og du kan lese mer om Ontrack Eraser på www.ibas.no.

Les om:

Sikkerhet