- Slettmeg.no ikke et sensurorgan

- Slettmeg.no ikke et sensurorgan

Datatilsynet avviser at de skal sensurere internett med ny tjeneste.

Datatilsynets tjeneste Slettmeg.no har i dag blitt lansert.

Gjennom guider og muligheten til å snakke med Datatilsynets eksperter, skal folk få hjelp til å holde kontroll over informasjonen som slippes på nettet.

Prøveprosjekt

- Vi ønsker kontakt med alle som oppdager uønskede opplysninger om seg selv på nett, og som lurer på om det er mulig, og hvordan man best kan gå frem, for å få disse slettet eller endret. Det kan være et bilde som er publisert uten samtykke, personlige opplysninger, uriktig informasjon eller sjikane, sier Ole Morten Knudsen, en av de to rådgiverne som skal hjelpe publikum på tjenesten.

- Det kan også være opplysninger man selv har publisert, men som man nå ønsker å få slettet, sier han på Datatilsynets nettsider.

Siden er et to år langt prøveprosjekt, som kan forlenges om tjenesten blir populær.

Ingen sensur

Selv om fokus er dette med å slette, understreker direktør i Datatilsynet Georg Apenes at de ikke har noen magiske knapper. Han innrømmer også at det kan bli en vanskelig balansegang mellom sensur og personvern.

- Slettmeg.no er et personverntiltak med praktiske løsninger for øyet, men det er ikke et sensurorgan, sier Apenes.

- Tjenesten vil derfor ikke ha en magisk sletteknapp som kan trykke på ved behov. Slettmeg.no skal basere seg på hjelp-til-selvhjelp ved bruk av sunn fornuft, og ikke trusler om sanksjoner fra Datatilsynets side.

Hva synes du om tjenesten? Trengs den? Si din mening under!

Les om:

Sikkerhet