Slik får du tusenvis av Twitter-følgere

Slik får du tusenvis av Twitter-følgere

Stormannsgale kvitrere risikerer å havne i fella, mener sikkerhetsselskap.

Et farlig lokkemiddel som allerede har versert på Twitter en stund kommer nå tilbake for fullt, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Tjenesten bruker sosial manipulering for å lure kvitrere på jakt etter nye følgere, og våre undersøkelser viser at flere nordmenn har gått fem på.

Den begynner med en beskjed som sier "GET MORE FOLLOWERS MY BEST FRIENDS? I WILL FOLLOW YOU BACK IF YOU FOLLOW ME”, der det også ligger ved en forkortet lenke. Lenken tar deg til en tjeneste som hevder den kan gi deg tusenvis av nye følgere.

Men de som slår til på dette gir i realiteten bort kontrollen på Twitter-kontoen sin.

I avtaleteksten (på en tilfeldig utvalgt slik tjeneste) står det nemlig at du må godta at tjenesten bruker din Twitter-konto til å reklamere for seg selv hver fjerde time, dersom du ikke betaler for tjenesten.

Flere like tjenester

Ifølge Graham Cluley i sikkerhetsselskapet Sophos er dette ren svindel, og idéen er heller ikke ny.

Selskaper Zscaler beskrev plottets detaljer for flere måneder siden, og bemerket at noen av tjenestene ber om kredittkortnummer i bytte mot VIP-status og et løfte om 400-1000 nye følgere daglig.

- Selv om grafikken er forskjellig, er den grunnleggende designen på sidene lik – inkludert valget mellom å betale for en VIP-løsning eller å prøve en gratistjeneste som lover hundrevis av nye følgere.

Tjenesten krever ditt brukernavn og passord på Twitter for å spre tjenesten videre.

- Det bør umiddelbart slå på vær-varsom-tankegangen din. Hvorfor skulle en tredjeparts nettside ville ha ditt brukernavn og passord? Hva planlegger de å gjøre med informasjonen? Er de til å stole på?

- Bytt passord

Cluley anbefaler folk som har gått fem på - å trekke tilbake applikasjonens rettigheter i administrasjons-menyen som ligger under innstillinger i Twitter-kontoen. Han anbefaler også å bytte passord.

- Trist nok er noen folk for ivrige på nye følgere. Og de betaler en pris i form av en tweet fra kontoen din som promoterer følgertjenesten. På denne måten kan linkene spres kjapt mellom Twitter-brukere, sier Cluley.

Selv om noen kanskje er fornøyd med å få noen nye, sannsynligvis meningsløse følgere, mot en konstant forsøpling av kontoen med reklame - kan du ikke være sikker på at det er alt tjenesten vil bruke kontoen din til.

- Hvis du ikke tar grep mot angrep som dette må du ikke la deg overraske om ukjente tar kontroll over Twitter-kontoen din og bruker den til å begå kriminalitet eller forårsake ulempe for deg, mener Cluley.

Les om:

Sikkerhet