Slik må du sikre Facebook

Slik må du sikre Facebook

Facebook lanserer sikrere tilkobling som gjør det vanskelig for uvedkommende å stjele passord og informasjon.

Det nye tilkoblingsvalget beskytter brukerne mot det mye omtalte trådløse nettverksangrepet Firesheep, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Firefoxtillegg kaprer Facebook og Twitter

På onsdag gjorde Facebook det mulig for brukerne å koble seg til det sosiale nettverket ved å bruke HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), en sikker internettforbindelse som gir bedre forsikring om at man faktisk kobler seg til riktig nettsted og samtidig krypterer informasjonen som sendes mellom pc-en og Facebook.

Du må aktivere selv

Man må endre sikkerhetsinnstillingene i Facebook for å skru på HTTPS. Funksjonen er ikke tilgjengelig for alle brukere riktig enda, men rulles ut i løpet av de neste ukene, opplyste Facebook i et blogginnlegg på onsdag.

LES OGSÅ:

Facebook lekker som ei sil

Når funksjonen blir tilgjengelig, må man gå inn i brukerkontoinnstillingene, klikke på ”kontosikkerhet”, og krysse av for ”sikker tilkobling”. Facebook anbefaler dette spesielt for folk som ofte kobler seg til via offentlige trådløse nettverk, som på kaféer, skoler, bibliotek eller flyplasser.

Firesheep

Krypteringen gjør det tryggere for brukere som kobler seg til Facebook på steder som har usikrede trådløse nettverk. Det er forholdsvis enkelt å lese ukryptert trafikk på et usikret trådløst nettverk, og en hacker kan for eksempel gå inn på en kafé og begynne å stjele informasjon fra folk som er koblet til nettverket.

LES OGSÅ:

Facebook-trender 2010

I fjor publiserte sikkerhetsforsker Eric Butler programmet Firesheep, et lite tilleggsprogram til nettleseren Firefox som gjør det svært enkelt for nær sagt hvem som helst å logge inn på andres Facebook- og Twitterkonto på trådløse nettverk.

- Den nye HTTPS-valgmuligheten blokkerer Firesheep-angrepet, sier Roger Thompson, sjefen for it-sikkerhetsselskapet AVG, til PC Worlds nyhetstjeneste.

Facebook gjør samtidig oppmerksom på at tilkobling via HTTPS kan gjøre at det tar lenger tid å laste inn sider, og at enkelte funksjoner og mange tredjeparts-applikasjoner foreløpig ikke støtter HTTPS.

- Vi jobber hardt med å løse disse sakene, og håper å kunne tilby HTTPS som standard hver gang du bruker Facebook en gang i fremtiden, skriver Facebook.

Les om: