Slik oppstår en datalekkasje

Slik oppstår en datalekkasje

De vanligste feilene er heller banale, men kan skape mye problemer.

- Hvis data kommer på avveie kan det være knusende for omdømmet til et selskap eller organisasjon, har Peter Harris, europeisk markedssjef for klientsikkerhet i Trend Micro, tidligere sagt.

Han mener videre at slike lekkasjer som oftest oppstår på grunn av menneskelig feil, ikke teknologien.

Harris får støtte fra Harry Segal, direktør i selskapet Networks Unlimited.

LES OGSÅ:

Dyr datalekkasje

Til vår nyhetstjeneste oppsummerer han de vanligste glippene som bidrar til datalekkasje, og som it-sjefen bør være ekstra forsiktige med at ikke skjer i hans firma. For det er absolutt ikke bare hackere som kan stikke hull på datasikkerheten.

1. Det aller vanligste skal være at ansatte sender hemmelige filer fra bedriften til sin private epost-boks, slik at de kan bruke filene hjemme. Dermed kan slik informasjon havne i Hotmail-innbokser, som ikke anses som like sikkert som systemer selskaper ofte bruker.

LES OGSÅ:

Microsoft med innebygget overvåking

2. Mange lar brukerne selv velge om de vil kryptere filer. Dette fører til at mange lar filer ligge rundt ukrypterte, og at mange ikke engang forstår at filene faktisk er hemmelige. Løsningen er å innføre en politikk som tvinger brukerne til å kryptere, mener Segal.

3. Sist på listen, men like fullt en vanlig bommert, er å gjøre forretninger med selskaper som ikke er like flinke som du er til å sikre data. Dermed kan data som i din bedrift er sikker gå til et sted hvor dataen ligger åpent. Sjekk derfor hvem du stoler på.

LES OGSÅ:

Dette skal du frykte i 2009

Les om:

Sikkerhet