Slik svindler du minibanker

Slik svindler du minibanker

En tyrkisk hacker lærer bort triksene for minibanksvindel. Se video.

Den tyrkiske hackeren «Chao» ble arrestert av FBI som et ledd i aksjonen mot undergrunnsnettsiden Darkmarket.

Les også: FBI svindlet svindlere

Det viser seg at Chao, i tillegg til å produsere og selge et hundretalls skimme-enheter for minibanker, laget av enkelt tilgjengelige produkter – blant annet brytere fra IKEA, også var litt av en videoprodusent iføgle smcmagazineuk.com.

Myndighetene lot seg overraske over videoen Chao har produsert, der han deler ut tips om minibanksvindel. Den er enkel, men likevel vellaget, og morsom, men samtidig full av faktiske og nyttige tips om hvordan en minibanksvindler bør tenke.

Les også: Tvinges til hacking

Og hvorfor vil du vite hvordan en minibanksvindler tenker? Først og fremst for å unngå å bli svindlet. Vet du hvordan proffe skimmere tenker, kan du lettere være oppmerksom på forholdene Chao nevner i videoen. Videoen var så nyttig at den nylig ble vist på en av verdens største sikkerhetskonferanser, RSA.

Unngå småbyer

Blant tipsene, fortalt på gebrokken engelsk, er:

* Velg et område med mange turister

* Ikke installer en skimmer på morgenen, for da er folk mer årvåkne

* Unngå byer med færre enn 15.000 innbyggere, fordi folk i disse byene legger merke til hva som skjer med den lokale minibanken

* Installer gjerne skimmeren i nærheten av en bar eller kafé hvor det står ”tar ikke kort”, men ikke overfor et sted hvor folk sitter og kikker ut av vinduet

Se hele videoen i vinduet under

Les om:

Sikkerhet