Slik tjener du nesten 20.000,-

Slik tjener du nesten 20.000,-

Flink til å finne feil? Pløy deg gjennom Firefox og få ekstra feriepenger!

Mozilla, skaperen av blant annet nettleseren Firefox, oppdaterer nå sitt Security Bug Bounty Program.

Her følger man dusørjeger-filosofien fra den ville vesten, og tilbyr penger til de som finner sikkerhetshull i deres programvare.

Tidligere har Mozilla kun tilbudt maks 500 dollar til flinke it-folk, men nå er det mulig å tjene så mye som 3.000 dollar, eller nesten 20.000 kroner.

Unngår skurkene

- Mye har forandret seg på de seks årene som har gått siden programmet ble annonsert, skriver sikkerhetssjef Lucas Adamski på Mozilla-bloggen.

- Vi tror at en av de beste måtene å holde våre brukere trygge på, er å gjøre det økonomisk lønnsomt for sikkerhetsforskere å gjøre det riktige når de skal gå ut med informasjon.

Ved å tilby penger til de som finner hullene, håper Mozilla med andre ord at de går til dem med oppdagelsen, og ikke nettets underverden som har onde hensikter med informasjonen.

Flere produkter

Tidligere har man kun fått penger for hull i Firefox og epost-klienten Thunderbird. Nå får man også dusør for hull i den mobile nettleseren og andre produkter Mozilla står bak.

Mozilla sikrer seg muligheten til å ikke betale forskere (eller "hackere") som de mener ikke har oppført seg på en ønsket måte.

Samtidig sier Mozilla at man ikke krever at hullet skal leveres til Mozilla i all hemmelighet. Hvordan hullets finner vil håndtere "transaksjonen" er opp til hver enkelt, skriver Adamski.

Sikkerhet