Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Computerlinks, Appsense i København og Normans plassering på Gartners topp ti.

Computerlinks årets distributør

Computerlinks er utnevnt til årets distributør i EMEA-regionen (Europa, Midt-Østen og Afrika) av Palo Alto Networks.

- Foruten å vise til sterk vekst i salg av våre produkter og løsninger fra Palo Alto Networks har Computerlinks vært dyktige til å rekruttere nye medarbeidere for å oppnå veksten. Dette har medført at vi har 10 doblet antall kunder som har kjøpt for mer enn 1 million kroner fra Palo Alto Networks, sier Anders Teigen, regionsansvalig for Norge og Danmark i Palo Alto Networks i en pressemelding.

Selskapet synes det er gjevt med tilliten, og regner med vekst på omlag 130 prosent i salg av produkter og løsninger fra Palo Alto Networks i år.

- Vi har nå passert 200 kunder i Norge, som betyr at vi i gjennomsnitt har fått mer enn en ny kunde per uke siden vi startet med produkter fra Palo Alto Network. Blant disse kundene er det 30 kommuner og 7 fylkeskommuner, sier Paul Rasmussen, administrerende direktør i Computerlinks.

Computerlinks leverer it-sikkerhet og ip-baserte produkter til forhandlere i Norge, og er datterselskap av Computerlinks AG.

Appsense virtualiserer Universitetet i København

Appsense har fått sin hittil største kontrakt da de vant avtalen om å forenkle it-administrasjonen og innføring av brukervirtualisering ved Universitetet i København.

Universitetet i København er den største utdannings- og forskningsinstitusjon i Danmark, og har omlag 38.000 studenter og 9.000 ansatte.

Universitetet holder på å legge om administrasjonsplattform for Windows-miljøet, og møtte en rekke utfordringer i form av forskjellige Windows-versjoner, mange AD-tre, komplekse brukerprofiler og spesialprogrammer.

- Løsningene fra Appsense skal sikre enklere rutiner i it-avdelingen og gi brukerne langt bedre tjenester, sier Jørgen Skieller, it-sjef ved Universitetet i København, og fortsetter:

- De ansatte vil merke fordelene i form av kortere påloggingstid, rikere muligheter og evnen til å jobbe på egne premisser etter egne preferanser, sier Skieller.

Appsense er naturligvis veldig fornøyd med avtalen.

- Avtalen med Universitetet i København føyer seg til rekken av flere store helseregioner og private foretak som bruker Appsense i Danmark. Det er vi naturligvis meget stolte av. Vi har de seneste månedene vunnet kontrakter med universiteter over hele verden, sier Ståle Akersveen, Nordensjef i Appsense.

Norman på Gartners topp ti

Analysebedriften Gartner har oppført det norske datasikkerhetsselskapet Norman AS blant verdens ’topp ti selskaper å se opp for’, og omtaler Normans sikkerhetsløsninger Network Threat Discovery og Malware Analyzer G2 (MAG2) i rapporten Market Trends: Advanced Threat Protection Appliances, Worldwide, 2012.

Rapporten viser for øvrig at det er de store og mellomstore virksomhetene i USA og Europa som driver den største etterspørselen for avanserte datasikkerhetsløsninger, samt at myndigheter og finanssektorene er de første til å ta i bruk de nye avanserte sikkerhetsløsninger.

Normans Network Threat Discovery er et deteksjonssystem for cyberangrep, og skal automatisk oppdage og samle inn infiserte filer. Sammen med Normans Malware Analyzer G2 vil løsningene rangere mistenkelige filer etter en risikoscore og varsle administratoren om den potensielle trusselen.

Sikkerhet