- Smarttelefoner en sikkerhetstrussel

- Smarttelefoner en sikkerhetstrussel

Utbredelsen av smarttelefoner skaper bekymringer hos it-sjefene.

Økt bruk av private smarttelefoner i arbeidssammenheng skaper hodebry for it-sjefer, melder en ny undersøkelse foretatt av Ovum.

Hele 80 prosent frykter at smarttelefonene kan utgjøre en sikkerhetstrussel for bedriften ved å være utsatt for angrep og lekking av konfidensielle data.

- Organisasjonene må skape en holistisk sikkerhetsstrategi som tar for seg forbrukerdreiningen av denne raskt voksende kanalen i bedriftenes nettverk og data, forteller Ovumanalytiker Graham Titterington til v3.co.uk.

Ni av ti organisasjoner tilbyr allerede, eller vil snart tilby mobiltelefoner til bruk for sine ansatte, og oppimot tre av fire ansatte får lov til å bruke bedriftens maskiner til personlige aktiviteter.

Å bruke bedriftens maskiner til å koble seg på private epost-kontoer og applikasjoner kan også utgjøre en risiko. Ved å gjøre dette kan man ved et uhell ende med å laste ned farlig kildekode til arbeidsplassens datasystemer, mener Symantec-sjef Christian Brindley.

- Det er urealistisk for bedrifter å forby sine ansatte å bruke jobbmaskiner for å koble seg på personlige applikasjoner, og vica verca, uttaler han til v3.co.uk.

- Isteden bør bedriftene ha forståelige rettingslinjer for sikkerhet og en lagvis sikkerhetsstrategi, mener han.

Sikkerhet