Snapchat-bildene som ikke forsvant

Snapchat-bildene som ikke forsvant

Bilder du tar med den populære appen blir ikke helt borte.

Bilde-appen Snapchat har tatt helt av det siste året, og har blitt nesten like kjent som Facebook og Instagram. Appen lar deg sende bilder med nedtelling til hvem du vil, og etter at tiden har gått ut (vanligvis ti sekunder), skal bildet forsvinne for alltid.

Nå har et amerikansk selskap funnet en måte man kan gjenopprette bildene på. Selskapet sier det er snakk om flere timers arbeid, men at det altså er mulig å hente bildene frem igjen. Det skriver Comon.dk.

Selskapet som hevder de kan gjenopprette Snapchat-bilder er Decipher Forensics, og de vil ta mellom to og tre tusen kroner for å hente tilbake et bilde.

Snapchat har kommentert saken i et blogginnlegg og bekrefter at bildene i noen tilfeller kan gjenopprettes.

- Det er ikke umulig å omgå Snapchat-appen å få direkte tilgang til filen mens den uåpnede ”Snapp-en” (bilde) blir lagret på enheten. Dette er ikke noe vi støtter eller anbefaler, og i det fleste tilfellene kreves det at telefonen blir jailbreaket eller ”rootet”, og skjer dette gjelder jo ikke garantien lenger, skriver selskapet.

- Ikke del statshemmeligheter

Comon.dk skriver at når tiden er løpt ut for et bilde, sender Snapchat en slett-kommando til telefonen, men selskapet gjør ikke mye for å tømme minnet. Derfor er det mulig, etter litt arbeid, å hente frem bildene igjen.

- Hvis du noen gang har prøvd å få tak i slettede data etter at du har slettet en harddisk ved en feil, eller om du kanskje bare har sett en episode av CSI, så vet du at det er mulig å gjenopprette slettet data så lenge du har de rette verktøyene – så tenk på det før du deler statshemmeligheter i bildene dine, skriver Snapchat i blogginnlegget.

Ifølge selskapet selv håndterer de om lag 150 millioner bilder hver dag.

Sikkerhet