Snart kan du sjekke om du blir lest

Snart kan du sjekke om du blir lest

Twitter vil gi tallene også til vanlige brukere.

For mange ferskinger på den sosiale medieplattformen Twitter kan det massive fraværet av respons på de fleste kvitringene, meldingene man legger ut, være forvirrende og skremmende. Om man kommer fra plattformer som Facebook, eller er blant de som få faktisk bruker Google Plus, så er likes og +1 noe som tross alt varsler kimen til sosialt liv.

Sleppe kvite fuglar ut i nattesvart

Twitter varsler at en funksjon som før har vært forbeholdt annonsører skal gjøre det enklere å følge skjebnen til en kvitring

Et av poengene med plattformen er nettopp muligheten for å starte en dialog om absolutt alt, med fare for at ingen vil prate om akkurat det, akkurat nå. Vel så viktig er imidlertid å bidra til å bygge informasjonsblokker gjennom rekvitringer og bruk av emneknagger. Og selvsagt ved å få nye følgere basert på innholdet i kvitringene.

Stå i einsleg undring

Allikevel er det ofte helt umulig å vite om noen kvitring har fått noen respons. Men nå tester Twitter ut en funksjon som skal gjøre det mulig å se hvor mange som faktisk har sett en konkret kvitring.

Det er the Verge som avslører dette, melder nyhetstjenesten til Computerworld. For aktive kvitrere kan dette bety nok en kilde til å bli bekreftet, men også en kilde til at kvitringer i en retning eller sjanger ikke lenger postes. Det kan gjøre mikrobloggetjenesten mindre fargerik, eller mer avgrenset til visse grupper av brukere.

Som mange av endringene i Twitter-tjenesten kommer disse endringene gradvis, etter mer eller mindre åpne testrunder. Siste store oppdatering av Twitter-grensesnittet denne måneden gikk for eksempel flere test-runder i januar.

Så man vil kanskje få synlighetsstatistikk før sommeren, om Twitter lykkes med funksjonen.

Høyra fuglar flyge inn frå ukjend verd

Twitter er fortsatt blant de sosiale medietjenestene der veksten fortsetter. Den åpne informasjonsprofilen er også ansett som farlig. Seinest i samband med protestene mot regimet til statsminister Recep Erdogan og beskyldningene om korrupsjon i hans familie i Nato-landet Tyrkia.

Der har landets sikkerhetsmyndigheter innledet en kampanje, møtt med mottiltak fra kritikerne for å hindre at Twitter brukes som informasjonskanal og mobiliseringsarena. Dette inkluderer republikkens president, som bruker Twitter til å kritisere landets statsminister.

Sikkerhet