Sofistikert angrep mot Twitter

Sofistikert angrep mot Twitter

På fredag kunngjorde Twitter at de har blitt utsatt for massiv datalekkasje.

I en uttalelse fredag, fortalte Twitter at de i løpet av forrige uke har blitt utsatt for «ekstremt sofistikerte» hacker-angrep, som førte til at om lag 250.000 brukere har fått innloggingsinformasjon og passord stjålet. Det skriver Computer Sweden.

Etter at Twitter oppdaget uvanlig aktivitet, kunne selskapet identifisere og stoppe angrepet, ifølge en i en pressemelding fra det sosiale nettverket.

- Vi oppdaget et akutt angrep og klarte å stoppe det nesten umiddelbart. Vår undersøkelse viser imidlertid at til nå har hackerne lykkes med på få tak i innloggingsinformasjon til om lag 250.000 brukere, skriver Twitters sikkerhetssjef, Bob Lord, i et blogginnlegg.

Ikke amatører

Twitter har tilbakestilt de berørte brukerens passord og sendte på fredag ut en e-post om instruksjoner om hvordan de kan oppdatere passordene sine.

- Dette angrepet ble ikke utført av amatører, og vi tror ikke dette er en isolert hendelse, skiver Lord.

Twitter oppfordrer alle brukerne sine til å se over passordene sine og bruke sterke passord som inneholder minst ti tegn, og består av både bokstaver, tall og symboler.

- Å bruke samme passord på flere ulike webtjenester øker risikoen betraktelig for å bli et offer for hackere, skriver Lord.

Undersøker

Selskapet melder at de er i ferd med å samle inn mer informasjon om angrepet og at de samarbeider med myndighetene for å spore opp gjerningspersonene.

I forrige uke bekreftet både The New York Times og Wall Street Journal at de hadde blitt utsatt for hacker-angrep. Ifølge de to avisene kom angrepet fra Kina.

Twitter har foreløpig ikke pekt ut et spesielt land etter denne siste hendelsen , men sier at andre selskaper mest sannsynlig også har blitt utsatt for lignende angrep.

Sikkerhet