Sony ble hacket mer enn en gang

Sony ble hacket mer enn en gang

Nytt og vellykket innbrudd stjal kredittkortinformasjon, også i Sentral-Europa.

Sony har kavet med et innbrudd i datasystemene i påsken som blottla alle registrerte spillere og deres basis personinformasjon. Hvor mye kredittkortinformasjon som hadde blitt eksponert var usikkert.

Denne gangen er det ingen tvil: 12.700 kunder har fått sine kredittkortopplysninger stjålet fra systemene til Sony. Trøsten er at det ikke var ferske kredittkortdata. Ingen skal være fra nordiske brukere, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Dagen før dagen

Innbruddet skal ha skjedd i palmehelgen, før det store angrepet som rammet alle 70 millioner nettspillkunder midt i uka. Det rammet ”bare” 24,6 millioner brukere av nettspilltjenesten, de fleste utenfor USA. Også en eldre base over kredittkort ble stjålet, med kredittkortinformasjon til 12.700 kunder i Sentral-Europa. Sony hevder at sikkerhetskodene ikke var en del av denne databasen.

Les mer: Playstation utsatt for kredittkorttyveri

Innbruddet ble oppdaget natt til mandag denne uka mens Sony og sikkerhetseksperter undersøkte bakgrunnen for påskeangrepet. Alle servere ble tatt av Internett mens årsakene til dette angrepet blir undersøkt.

Legger seg flat og erstatter

Sony beklaget i helga for alle problemene sikkerhetsinnbruddene gir kundene. At detaljerte opplysninger om kundenavn og data som lett kan brukes til ID-tyverier gjør at problemene knapt nok kan ha startet. Data som er rapportert stjålet inkluderer fødselsdato og kjønn, innloggingsnavn og passord.

Sony tilbyr sine kunder dag-for-dag-kompensering for nedetiden i abonnementene de har, i tillegg til tredve dager flatt tillegg. Selskapet vurderer også å tilby egne løsninger gratis som skal verne mot identitetstyverier for kunder som er rammet. Dette skal tilbys lokalt i hver region. Så spørs det om det holder for å hente inn skeptiske kunder.

Sikkerhet