Sony hardt ut mot PS3-hackere

Sony hardt ut mot PS3-hackere

Fem hackere som åpnet for piratkopiering av PS3-spill forfølges rettslig.

Sony har gått lovens vei for å stanse fem hackere, etter at de offentliggjorde verktøy som gjør det mulig å kjøre piratkopierte spill på Sonys spillkonsoll Playstation 3.

De fem er nå anmeldt til myndighetene i California, og for å unngå spredning av verktøyene har Sony også søkt om midlertidige bevegelsesrestriksjoner for hackergruppen.

Hackerne, som kaller seg Failoverflow, presenterte verktøyene under en hackerkonferanse i Berlin i desember i fjor, men over Twitter har gruppen uttalt at de ikke ønsket å fremme piratkopierte spill.

Gruppen hadde et ønske om å "kunne kjøre Linux med dual-boot i GameOS, uten 3D-restriksjoner, på alle PS3 som finnes".

Åpner for piratkopiering

Sony mener likevel Failoverflows verktøy bryter med copyright-lovene i USA, og tar ikke lett på saken.

- Allerede nå blir det pakket og distribuert piratkopierte spill på bakgrunn av disse verktøyene, skriver selskapet i anmeldelsen, som den tiltalte hackeren George Hotz ("Geohot") har publisert på nettsiden sin.

Autoriserte PS3-spill har i utgangspunktet en unik digital signatur, som må verifiseres av spillkonsollen før spillet kan brukes. Denne signaturen har det tidligere vært umulig å overføre til piratkopierte spill, men Failoverflows verktøy gjør dette mulig.

Føler seg trygg

I en e-post til Computerworlds nyhetstjeneste skriver Hotz at han har stor tro på digitale rettigheter, og at han føler seg trygg på at han ikke vil straffes.

- Jeg ville forventet at et selskap som er stolt av sin intellektuelle eiendom var vel bevandret i bestemmelsene i loven, så jeg er skuffet over Sonys handlinger, skriver Hotz.

- Jeg har snakket med juridiske rådgivere, og føler meg trygg på at Sonys handlinger mot meg ikke er juridisk holdbare.

De fem tiltalte er av ulike nasjonaliteter. Mens Hotz og en til er fra USA, kommer de andre medlemmene av gruppen fra Spania, Ungarn og Nederland.

Sikkerhet