Sophos lanserer ny bedriftsplafform

Sophos lanserer ny bedriftsplafform

En ny plattform for håndtering av mobile enheter skal bedre bedriftens kontroll på enhetene.

Sophos lanserer Mobile Control 2.0, en ny version av selskapets plattform. Målet er å beskytte alle mobile enheter innad i bedriften som bærbare pc-er, smarttelefoner og Ipads.

Egen app-store

- Vi forstår at bedrifter blir stadig mer mobile og deres ansatte legge til et ekstra lag av kompleksitet, sier produktmanager Matthias Pankert i Sophos.

Blant nyhetene er en Enterprise app-store, som kun formidler de appene selskapet har godkjent. Det er også mulighet for å lansere apper som er spesielt rettet mot bedrifter, og som ikke er for offisielt bruk.

Utestenger ukrypterte enheter

- Med forbedringene innen Sophos Mobile Control, tar vi sikte på å effektivisere og forenkle enheten og gi databeskyttelse, samtidig som det gir de ansatte den fleksibiliteten de ønsker, og it-avdelinger den beskyttelsen de trenger, sier Pankert videre i pressemeldingen.

Med applikasjonen vil det naturlig nok bli mer overvåking av enhetene. It-avdelingen kan sette regler som utestenger ukrypterte enheter og svarteliste spesifikke applikasjoner. Via et instrumentpanel kan også it-administratørene se at samtlige enheter følger gjeldende regler.

Sikkerhet