Sourceforge fjerner Anonymous OS

Sourceforge fjerner Anonymous OS

Det Linux-baserte operativsystemet Anonymous-OS inneholder flere kjente hackerverktøy og er sikkerhetsmessig utformet for angrep.

Anonymous-OS har visstnok ikke noe med den de-sentraliserte hackergruppen å gjøre i det hele tatt, skriver nettstedet Techeye.

En annen årsak til beslutningen om å fjerne Anon-OS er at operativsystemet angivelig bryter flere av Sourceforges regler om åpenhet og sikkerhet. Som om ikke det var nok har flere i tillegg antydet av operativsystemet ikke er stort mer enn forkledd skadevare.

Ifølge en bloggpost er Anonymous OS fjernet inntil videre, og Sourceforge skal undersøke om det skal få lov å komme tilbake eller ikke.

Ubuntu og hackerverktøy

Operativsystemet Anonymous-OS er en modifisert versjon av den populære Linux-distribusjonen Ubuntu. Utviklerene har endret utseendet med logoer fra hackergruppen Anonymous,

Anon-OS er også utstyrt med en rekke kjente hackerverktøy for å angripe nettsteder samt programmer for analyse, maskering og sniffing av nettrafikk i tillegg til en rekke andre sikkerhetsrelaterte programmer.

Blant de forhåndsinstallerte programmene finner vi sikkerhets-relaterte kjenninger som Wireshark, Tor, Zenmap, John the Ripper og Hash Identifier.

Anonymous: ikke fra oss

Talspersoner for hackergruppen Anonymous har tidligere postet meldinger på Twitter om at gruppen ikke har noe med Anon-OS å gjøre.

Sourceforge sier til Techeye at Anon-OS ser ut til å være sikkerhetsrelatert, med vekt på å angripe nettsteder.

Vanligvis dømmer Sourceforge ikke prosjekter ut i fra bruksområder, men tør ikke ta sjansen på miste respekten de har i friprogmiljøet gjennom å feilklassifisere prosjektet.

Selv om talspersoner fra den desentraliserte og løst sammensatte hackergruppen ikke vil vedkjenne seg Anonymous-OS, er det usikkert hvorvidt prosjektet faktisk er satt sammen av noen av gruppens medlemmer eller ikke.

Sikkerhet