Spam lurer rusmisbrukere

Spam lurer rusmisbrukere

Sommerens spam har konsentrert seg om OL, presidentvalg og rusproblemer.

Mer enn 80 prosent av all mail som blir mottatt i verden er spam, mener analytikerne hos sikkerhetsselskapet Symantec. De følger nøye med på hva som er det nye innen disse irriterende mailene, og kan nå gi oss sommerens spamrapport.

Det nye er at spammerne nå også frir til folks rusproblemer. Med budskap som ‘Get help today with Drug Rehab Info’ og ‘Overcome Alcoholism Today’ skal mailmottagerne lures til å dele sensitiv informasjon om seg selv, som slett ikke vil gjøre rusproblemene enklere å takle.

LES OGSÅ: Spamkonge skjøt seg selv

I tillegg til rehabtilbud, domineres sommerens spam av Obama, McCain og OL. Spammerne har også kommet med de oppsiktsvekkende nyhetene om at USA har invadert Iran og at tredje verdenskrig faktisk er i gang. En lenke til en video som angivelig viser invasjonen, viser eksplosjonen av en atombombe og sørger samtidig for at du infiseres av en trojaner.

Av de mest ondskapsfulle mailene, har det vært en avansert phishing-e-post som forsøker å lokke Microsoft POP3-brukere til det de tror er en Microsoft-side. Men i virkeligheten er siden hacket, og lokker brukeren til å oppgi sensitiv informasjon.

Hackede nettsider som inneholder datavirus har vært en populær spamteknikk i år.

Les om:

Sikkerhet