Spamkongen må punge ut

Spamkongen må punge ut

Scott Richter må betale 30 millioner kroner for å ha spammet på Myspace.

Nok en gang er en spammer på Myspace dømt til å betale en høy erstatningssum. Scott Richter har inngått forlik med Myspace, og skal sette inn 6 millioner dollar, eller 30 millioner kroner, på kontoen til Myspace. Av disse pengene er 4,8 millioner dollar erstatning, mens 1,2 millioner dollar er som oppgjør for den juridiske prosedyre.

Saken startet i januar 2007, da Richter ble saksøkt for hans webtjeneste consumerpromotionscenter.com. Richter skal ha sendt ut spammeldinger med kommersielt innhold på Myspace ved å hacke kontoer med nettfisking. Ifølge Philip Boesch, som formidlet i den sivilrettslige prosedyre, er det tilstrekkelig bevis for at Richter står bak handlingene.

Richter har vært i trøbbel tidligere, da hans selskap Optinrealbig.com måtte betale sju millioner dollar til Microsoft. Richter har fått den uoffisielle tittelen "Spamkonge", og har i perioder sendt ut rundt hundre millioner spam-eposter per dag.

LES OGSÅ: Fikk svi etter Myspace-spam

"Liten" sum

Med tanke på størrelse av erstatningen mistet Richter tittelen sin til Sanford Wallace og Walter Rines, som i mai fikk et erstatningskrav på hele 230 millioner. De to hadde også vært aktive på Myspace med søppelmeldinger.

Det er kanskje derfor at Richter er fornøyd med dommen, som er halvparten av det som ble krevet. I en melding sier han kan finne seg i formidlingsforslaget. Samtidig prøver Richter å bygge opp et nytt selskap, Media Breakaway, som ifølge Richter skal holde seg til reglene.

Spamteknologien til Richter var overlegen Myspace, som i 2006 fremdeles var et lite selskap.

- Myspace hadde på det tidspunktet ikke mer enn to unge medarbeidere som jobbet med problemet, sier dommeren Boesch i uttalelsen.

Myspace er fornøyd med utfallet.

- Erstatningen viser at kampen mot spam og nettfisking ikke er over. Vi vil fortsette vår jobb å fjerne slik uønsket søppel fra nettet, skriver selskapet i en melding.

Les om:

Sikkerhet