Spammere utnytter svineinfluensaen

Spammere utnytter svineinfluensaen

Har du fått e-post om svineinfluensaen? Det kan være fordekt ondsinnet kode.

Spammere og hackere slår seg nå sammen og utnytter frykten som svineinfluensaen har skapt verden over. Symantec advarer mot fordekt pandemi-informasjon som infiserer mottakernes pc-er.

LES OGSÅ: - Veldig mange vet ikke at de er infisert

I en pressemelding fra Symantec fremgår det at selskapets Security Response-avdeling nylig har observert at hackere og spammere har slått seg sammen og benytter seg av svineinfluensaen for å nå fram til intetanende databrukere.

- Dette er enda et forsøk fra hackeres side på å utnytte aktuelle hendelser som lokkemat for å spre ondsinnet kode, heter det i pressemeldingen.

Symantec Security Response har analysert en smittet Adobe pdf-fil som er døpt til «Swine influenza frequently asked questions.pdf.» Når brukeren åpner pdf-filen, forsøker innebygget, ondsinnet programkode å utnytte en gammel Adobe-sårbarhet (BID 33751) til å infisere datamaskinen.

«Bloodhound.Exploit.6»

Symantec har avdekket at den ondsinnete pdf-koden er en «Bloodhound.Exploit.6», mens den ondsinnete koden som sprer seg gjennom pdf-en heter «InfoStealer», ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Økende spam-problemer for Facebook

Sikkerhetsselskapet har offentliggjort en liste over emnelinjene som går igjen i e-postmeldingene som man bør vokte seg for:

1. Swine flu in USA
2. Salma Hayek caught swine flu!
3. US swine flu statistics
4. Swine flu in Hollywood!
5. NY victims of swine flu
6. Swine flu worldwide!
7. Madonna caught swine flu!
8. First US swine flu victims!
9. Will swine flu attack USA?
10.    US swine flu fears

Dette er de 10 mest utbredte svineinfluensa-baserte e-postmeldingene som sirkulerer i USA i disse dager. Det er rimelig å anta at en del av dem også vil komme inn i norske e-postkasser.

Les om: