Sperr kortet ditt ved grensen

Sperr kortet ditt ved grensen

EDB og Handelsbanken innfører geografisk lås på betalingskort.

Handelsbankens kunder får som de første i Norge mulighet til å låse sine betalingskort geografisk. Med noen enkle tastetrykk i nettbanken vil kundene nå kunne beskytte kortene sine mot de vanligste formene for bedragerier.

- Den største andelen av kortsvindel skjer i forbindelse med opphold i utlandet. Med den nye løsningen vi nå tar i bruk kan kundene gjennom nettbanken, eller ved å kontakte oss direkte, velge hvilke geografiske områder kortet skal være gyldig i, sier Sigbjørn Hoff, kortansvarlig i Handelsbanken, i en pressemelding.

Hoff legger til at norske kortinnehavere som utviser normal aktsomhet ved kortbruk allerede er godt beskyttet, og ikke lider tap som følge av eventuell svindel.

- Problemet er imidlertid at svindelforsøk ikke nødvendigvis skjer fra området kortet har vært i bruk, men fra helt andre steder i verden. Ved å begrense områdene betalingskortet er gyldig i kan kortinnehaveren unngå ubehaget ved et eventuelt svindelforsøk, sier Wiljar Nesse, konserndirektør for Bank og Finans i EDB.

Løsning fra EDB

Den nye regionssperretjenesten, som er utviklet av EDB i samarbeid med Handelsbanken, gjør det mulig for kundene å benytte nettbanken til å styre hvilke områder Visa- og Mastercardet ditt skal være gyldig i. Ved innlogging vil du få opp et menyvalg der du kan krysse av for ønskede verdensdeler. Du kan låse opp områder før avreise, og dersom du skulle glemme dette, kan du ta direkte kontakt med din bank.

I første omgang vil løsningen bli tilgjengelig for Handelsbankens kunder, men EDB forventer at de fleste bankene i Norge i løpet av kort tid vil ta i bruk en slik løsning.

- Både i Norge og internasjonalt er kortsvindel et stort problem. Vi tror derfor denne løsningen har et stort potensial ettersom den kan spare bankene for millionbeløp, samtidig som den beskytter forbrukerne. Sperreløsningen vil også gjøres tilgjengelig gjennom mobilbank og sms-bank, sier Wiljar Nesse.

- Sperrefunksjonaliteten vil være tilgjengelig for alle våre kunder i løpet av juni. Det blir dermed mulig å sperre for de områdene du ikke skal besøke, før sommerferien setter i gang, sier Hoff.

Les om:

Sikkerhet