Sperrer Visa-kort etter innbrudd

Sperrer Visa-kort etter innbrudd

Flere tusen kredittkort har i dag blitt sperret grunnet et mulig datainnbrudd.

I formiddag har mange Visa-kunder opplevd at kortet ikke lenger fungerer. Dette er et resulat av banken Santander har valgt å sperre flere tusen kredittkort etter et mulig datainnbrudd ved brukersteder i England og Irland. Kundene det gjelder har fått beskjed via en sms, hvor det kommer frem at dette er foretatt av sikkerhetsmessige årsaker.

Føre var

Christina Orlander ved Santander forteller til Computerworld at banken på langt nær er den eneste som er rammet av innbruddet.

- Vi har ikke fått all informasjonen enda, men det kan se ut som om datainnbruddet gjelder butikker i England og Irland. Vi har fått en sperreliste fra de som overvåker våre kort, og vi har valgt å være føre var ved å sperre disse kortene. Men det betyr ikke at kortene har blitt misbrukt, poengterer hun.

- Hvor mange kort er det snakk om?

- Rundt 3000 kort, som tilsvarer 1,5 prosent av vår kundemasse.

Venter på redegjørelse

Trond Brekke i Visa Europa bekrefter at han har fått med seg hendelsen, og at han venter på en kunngjøring fra Visa sentralt, som omhandler slike situasjoner.

- Visa sperrer uansett ikke kort. Det er opp til hver enkelt bank å vurdere, og Santander valgte altså å sperre noen av sine kort.

Kundene som er rammet vil få tilsendt et nytt kort og nytt pinnummer i løpet av en uke.

Les om:

Sikkerhet