- Spionerer på hotellgjester

- Spionerer på hotellgjester

En amerikansk senator mener kinesiske myndigheter vil overvåke hotellgjester under de olympiske lekene i Beijing.

Senator Sam Brownback fra Kansas hevder kinesiske myndigheter presser utenlandskeide hoteller, i den kinesiske hovedstaden, til å installere overrvåkingsutstyr på sine hoteller. Målet er å følge med gjestenes aktivitetet på internett under neste måneds olympiske leker.

Ifølge den republikanske senatoren handler det om intstallasjon av både maskin- og programvare som kinesiske sikkerhetsmyndigheter skal disponere.

- Kinesiske myndigheter har fått på plass et system for å spionere og samle informasjon fra alle hotellene de olympiske gjestene skal overnatte. Dette betyr at journalister, idrettsfolkenes familier og andre gjester under OL vil bli utsatt for massiv informasjonsinnhenting, skriver senatoren i uttalelse ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Brownback har ikke kommet med noen form for dokumentasjon for sine påstander, og han har heller ikke sagt hvilke kjeder eller enkelthoteller som har gått til til innkjøp av slikt utstyr. Senatoren sier imidlertid at han sitter på kopier og oversettelser som beskriver hvilken tøffe straffer hotellene kan få om de ikke etterkommer kravet.

- Hotellene har bedt om å få være anonyme for deres egen sikkerhets skyld og som en forutsetning for at de skulle stå frem. Jeg kan ikke avsløre deres identitet. Mange av eierne har investert millioner av dollar i sine kinesiske eiendommer. Samtidig som de ønsker å reversere denne ordren, så er det en risiko for at de blir utsatt for hevn fra de kommunistiske myndighetene om det enkelte hotells identitet blir kjent, skriver Browback videre.

Les om:

Sikkerhet