Sporer mer enn Facebook

Sporer mer enn Facebook

Annonsesystemet på Facebook kan samle informasjon om deg selv om du aldri har vært på Facebook.

Avsløringene om det sosiale nettverket Facebook fortsetter. Nå viser det seg at sporingen som gjøres av annonsesystemet Beacon også fanger opp opplysninger om nettbesøk til brukere som aldri har vært logget inn på Facebook.

Alle besøkende på nettstedene som har avtaler med Beacon, får nemlig sine nettbesøk sporet, også de som aldri har brukt Facebook eller som har slettet sin Facebook-profil. Det viser nye avsløringer gjort av en sikkerhetsekspert i dataselskapet CA.

Beacon fanger opp detaljerte data om hva brukerne har gjort på partnernes nettsteder og sender dem tilbake til Facebook sammen med maskinenes IP-adresser, sier Stefan Berteau i CA til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Facebook kan redde personvernet

Dette skjer selv om brukerne har slettet Facebook-cookien.

- Javapscipt-koden for Facebook blir likevel kalt opp av partnernettstedet og informasjonen videreformidlet. Men dersom brukeren ikke har Facebook-profil, blir ikke dataene knyttet opp mot en Facebook-ID, sier Berteau.

Det er en velkjent at IP-adresser har blitt benyttet til å identifisere personer. Informasjonen som Berteau fanget opp i sine undersøkelser, omfattet nettsiden som var besøkt og hva som ble gjort under besøket.

Mer inngripen

CA har testet overføringen av informasjon på to av partnernettstedene, matsiden Epicurious.com og spillsiden Kongregate.com. Dette er to av de 44 nettstedene som inngår i Beacon-systemet.

Berteau sier han har delt sine funn med Facebook-ledelsen. Talspersoner fra Facebook har sagt at de sletter data som kommer inn fra brukere som ikke er på Facebook eller som har slettet sine profiler.

Sikkerhetsekperten fra CA har allerede varslet at det er enda mer dokumentasjon om sporingen i Facebook på trappene.

Les om:

Sikkerhet