Statuskapring på Facebook

Statuskapring på Facebook

Nytt klikk-angrep verserer på Facebook. - Unge folk er mest utsatt, hevder AVG.

IT-sikkerhetsselskapet AVG har lansert en kampanje på internett for å hjelpe folk med å bekjempe kapring av Facebook-statusen.

Falske statusoppdateringer

Ved statuskapring blir profiler på det sosiale nettverket misbrukt av cyberkriminelle som har stjålet innloggingsinformasjon. Hackerne poster deretter falske statusoppdateringer, ofte med lenker til ondsinnede nettsider eller programvare, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Stjeler klikk for millioner

Følgende klikk-angrep-melding verserer på Facebook akkurat nå:

"OMG! Look What happens when FATHER catches DAUGHTER on her WEBCAM! CLICK HERE TO SEE."

Akkurat som ved tidligere angrep av slik art spiller meldingen på sosial manipulering som er ment å vekke oppmerksomhet og fange brukernes interesse, slik at de lures til å klikke på lenken.

Hvis denne eller lignende meldinger dukker opp på din Facebook-profil, ikke klikk på dem!

LES OGSÅ:

Sosial manipulering - slik blir du lurt

Studenter mest utsatt

Ifølge AVG er studenter den gruppen som løper størst risiko når det gjelder statuskapring på sosiale nettverkssider som for eksempel Facebook.

Sikkerhetsselskapets påstander underbygges av tall fra den britiske kommunikasjonsmyndigheten Ofcom, som viser at bare 15 prosent av internettbrukerne i aldersgruppen 16 - 24 år tar sikkerheten på internett alvorlig. Videre oppgir bare ni prosent av brukerne at de er bekymret for personvernet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Studenter kaster bort en hel dag på Facebook og Twitter

Ondsinnede sider florerer

Forskning AVG har gjort viser at det er over 19 000 ondsinnede sider fordelt på verdens 50 mest populære sosiale nettverkssteder på nettet. Godt over halvparten av disse sidene, nesten 12 000, er å finne på Facebook. Videodelingsnettstedet YouTube har i overkant av 7 000 av de infiserte sidene.

- Det faktum at vi fant nesten 20 000 infiserte nettsider på de mest populære sosiale nettverksstedene i verden burde få brukerne til å våkne opp og bry seg, sier Tony Anscombe hos AVG.

LES OGSÅ:

Lev videre på internett etter døden

Opplysningskampanje

AVG håper å gjøre studenter oppmerksomme på farene ved å gå inn på sosiale nettverk via ubeskyttede tilkoblinger, og nødvendigheten av å alltid logge seg skikkelig ut av nettsteder de besøker. AVGs kampanje mot statuskapring inneholder blant annet to videoklipp med komiker Holly Burns, samt videoklipp med gode råd om hvordan man skal sikre sine profiler på sosiale medier.

Se noen gode tips til hvordan du beskytter deg mot statuskapring i et av videoklippene fra AVG:

Les om:

Sikkerhet