Steve Jobs er ikke død

Steve Jobs er ikke død

Ved en feiltagelse publiserte Bloomberg en nekrolog for Apple-sjefen.

Mange aviser har en allerede produsert en rekke nekrologer for å kunne reagere fort hvis det skjer noe med en president, konge eller filmstjerne. Og det skjer dessverre i ny og ne at en nettavis publiserer nekrologen mens personen fremdeles lever.

Onsdag skjedde det med Apple-sjefen Steve Jobs. Jobs ble erklært død, og nyhetsbyrået ramset opp hans hendelsesrike liv. Saken var også fyldig lenket til andre personer som er nær Jobs, som Steve Wozniak, Oracle-sjef Larry Ellison og Apple-evangelisten Guy Kawasaki.

Videre ble Jobs beskrevet som "personen som har gjort personlige datamaskiner like enkelt i bruk som telefoner, og som har endret måten animerte filmer utvikles på, som har fått det store publikumet over på digital musikk, og som har endret mobiltelefonen.

Uferdig historie

Det er ikke uvanlig at Bloomberg har slike beskrivelser tilgjengelig, men i tilfellet til Jobs er dette ekstra omstridt. Jobs har tidligere hatt kreft i bukspyttkjertelen, som han lenge holdt hemmelig.

På sin presentasjon på Worldwide Developers Conference i juni 2008 var Jobs relativt tynn, og det førte til mange spekulasjoner i bloggmiljøet om hans helse.

Bloomberg beklaget hendelsen med ordene: "En ufullstendig historie om Apple har i dag blitt publisert på nettet vårt. Saken var aldri godkjent for publikasjon og er nå slettet".

Les om:

Sikkerhet