Stjålne sexbilder på Facebook

Stjålne sexbilder på Facebook

Hacket epostkontoer og publiserte bilder på ofrenes Facebook-sider.

En 23 år gammel mann fra California må møte i retten etter å ha lagt ut stjålne bilder på Facebook.

George Samuel Bronk skal ha hacket seg inn på mailadressene til mer enn 3000 kvinner og stjålet bilder med seksuelt innhold, som han så publiserte på nettsamfunnet. Mange av bildene skal ha vært av seksuell karakter, og i minst ett tilfelle var det også snakk om en video.

Tusenvis av ofre

Det var etter tips fra en kvinne fra Connecticut de lokale myndighetene satte i gang etterforskningen, og fredag ble Bronk arrestert for forholdene.

Kvinnen klaget til politiet over at noen hadde postet stjålne sexbilder av henne på Facebooksiden hennes, og etterforskere klarte å spore opp IP-adressen som var benyttet.

Etter å ha ranskaket Bronks hjem, anslår påtalemyndighetene at det kan være snakk om tusenvis av ofre. Det ble også funnet barnepornografi på den tiltaltes maskiner.

Gjettet svarene

Bildene som er lagt ut på Facebook skal Bronk ha fått tilgang på ved å hacke seg inn på epostkontoer. Dette skal han ha gjort ved å gjette seg til svarene på kontrollspørsmålene som dukker på sidene til Gmail, Hotmail og Yahoos eposttjenester om man har glemt passordet.

- Han kunne ingen av passordene, han hadde tilsynelatende bare mye tid til overs, sier Kelly Dixon ved Californias avdeling for datakriminalitet til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Han bare søkte på Facebook, så på kvinner og fanget opp informasjon.

Med kontroll over ofrenes epostkontoer var det også enkelt for Bronk å logge seg inn på Facebookprofilene deres for å poste bildene han kom over.

Velkjent svakhet

Svakheter i sikkerheten rundt flere eposttjenester har lenge vært kjent, og i 2008 klarte en person å hacke seg inn på Sarah Palins epost ved bruk av informasjon han fant om politikeren på Wikipedia. Med Facebook kan slik personlig informasjon være tilgjengelig også på folk utenfor rampelyset.

- Noen ganger legger folk ut for mye informasjon som blir tilgjenglig for offentligheten, sier Dixon.

- Man bør vokte sikkerhetsspørsmålene like godt som man vokter passordene sine, mener hun.

Les om:

Sikkerhet