Stoler mer på banken enn politiet

Stoler mer på banken enn politiet

Norsis-undersøkelse avslører hvem nordmenn vil gi personopplysninger.

TNS Gallup har på vegne av Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) spurt nordmenn hvem de stoler på, når det gjelder å oppgi personlige opplysninger.

Bank og forsikring stikker av med seieren.

- Bank og forsikring har vært en svært viktig pådriver for god informasjonssikkerhet. Det har resultert i stor tillit i befolkningen på dette området. Det bør være en viktig inspirasjon for andre bransjer, sier Norsis-lederen Tore Larsen Orderløkken i en pressemelding.

Eiendom er verstingen

Politi, justis og rettsvesen kommer faktisk dårligere ut enn private banker og forsikringsselskaper. 76 prosent har stor tillit til disse offentlige virksomhetene, mens hele 81 prosent stoler på bankene. Dårlige nyheter for politiet, som nettopp har lansert deres nye nettsider med mulighet til å blant annet anmelde små kriminelle forhold.

Videre på listen kommer skattemyndighetene (70 prosent), forsvaret (65 prosent), nettbutikker (33 prosent), strømselskaper (30 prosent), hotell og restauranter (15 prosent) og til slutt eiendomsmeglerbransjen (11 prosent).

Nettbutikker kommer altså temmelig dårlig ut, ettersom bare hver tredje har stor tiltro til at de behandler deres personopplysninger sikkert nok.

Ny sikkerhetspris

- Lav tillit når det gjelder informasjonssikkerhet er kritisk for nettbutikkene. For de andre bransjene som kommer dårlig ut i undersøkelsen er det en alvorlig vekker. Vi ser at informasjonssikkerhet blir stadig viktigere for omdømmet og kundens atferd, sier Orderløkken.

Norsis skal i år, for første gang, gi ut Fidus-prisen. En jury bestående av Norsis, Datatilsynet, Næringslivets Sikkerhetsråd og TNS Gallup skal kåre den beste innen informasjonssikkerhet. Prisen gis ut 23. september på Thon Hotell Opera i Oslo, av Abelia-direktør Paul Chaffey.

Les om:

Sikkerhet