Stopper Firefox-oppdateringer

Stopper Firefox-oppdateringer

Sikkerhetsoppdatering av nettleseren fører til krasjede maskiner.

Mozilla har midlertidig stanset alle sikkerhetsoppdateringer til Firefox, mens de undersøker om en feil har gjort de nyeste versjonene av nettleseren ustabile.

Firefox ble senest oppdatert for en uke siden, da 15 svakheter i systemet ble lappet. Elleve av disse skal ha blitt ansett som kritiske.

Mandag uttalte Mozilla likevel at de nyeste oppdateringene av nettleseren, Firefox 3.5.12 og 3.6.9, ikke lenger er tilgjengelige for nedlasting.

Ustabile versjoner

Grunnen til dette skal være at en del brukere opplever at maskinene krasjer etter at de hadde restartet Firefox etter nedlasting av de oppdaterte versjonene.

- Vi har begrenset oppdateringene til Firefox 3.6.9 og 3.5.12 mens vi evaluerer noen av de tidlige tilbakemeldingene, som indikerer at en gruppe av brukerne våre har opplevd de nye versjonene som ustabile, sier Mozillas ingeniørsjef Micael Shaver i en e-post til Computerworlds nyhetstjeneste.

Omfatter Mindows, Mac og Linux

Mozilla mottok et stort antall rapporter om krasjede maskiner forrige uke, kort tid etter at de oppdaterte versjonene av Firefox ble sluppet. Flesteparten av feilene skal ha oppstått ved restart av nettleseren etter nedlasting av oppdateringene.

Skaderapportene omfatter både Windows, Mac og Linux, altså alle tre plattformene som Firefox støtter.

Mozilla har ennå ikke gitt beskjed om når de automatiske oppdateringene kan skrus på igjen, men ønsker man de nye versjonene kan man laste ned og installere 3.5.12 og 3.6.9 manuelt fra selskapets nettsider.

Les om:

Sikkerhet