Stoppet ran av nettbank

Stoppet ran av nettbank

Et nettran av flere millioner svenske kroner ble stoppet da en ansatt i Swedbank kuttet strømtilgangen.

Skjult utstyr for å fjernstyre en pc ble i hemmelighet installert på Swedbansks bankkontor i Knivsta. Flere millioner kroner skulle stjeles, med kuppet ble avbrutt i siste sekund da en satt dro ut ledningen. Sju personer er anholdt av svensk politi, skriver Computer Sweden.

Utstyret som fjernstyrte pc-en var montert under den ansattes skrivebord og ble oppdaget i slutten av august i fjor. Ranerne var i ferd med å ta flerfoldige millioner kroner da de ble stoppet.

- Det handler om veldig avansert teknisk utstyr som lykkes å fjernstyre bankens datamaskin. Den bankansatte oppdaget at datamaskinen var fjernstyrt fordi musepekeren rørte på seg. Da dro han ut kontakten fra den mystiske boksen, sier Christer Nordström, politikommissær ved Uppsalapolitiet.

LES OGSÅ: Ny svindelmetode utnytter rutere

Fjernstyringsmekanismen skal ha blitt montert ved et tidligere innbrudd da bankens alarmsystem ikke fungerte. Deretter har bedragerne hatt tilgang til de samme delene av bankens system som de ansatte hadde.

Sju personer er anholdt av politiet. Alle benekter anklagene, men mistenkes for også å forberede lignende kupp i andre banker.

Les om:

Sikkerhet